Kayseri MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN 19 MAYIS MAHALLESİ'NE OKUL

MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN 19 MAYIS MAHALLESİ'NE OKUL

13.03.2014 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN 19 MAYIS MAHALLESİNE OKUL

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hayırsever Melikgazi Belediyesi olarak 19 Mayıs Mahallesi'nde büyük bir eksikliği bulunan okul için bugün düzenlenen sade bir tören ile temelinin atıldığını söyledi.
Halkının yol, asfalt ve park talep etmediğini, halkın kapalı spor salonları, sosyal ve spor tesisleri, çok amaçlı parklar istediğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, öğrencilerin 70 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü bu neden ile halkın haklı isteği üzerine okul yapmaya karar verdiklerini yapılan proje çalışması sonucu bugünde temel atıklarını kaydetti. Eğitime yapılan yatırım ve hizmetlerin ödüllendirildiğini geçen hafta İldem'de 32 derslikli Ramazan Büyükkılıç Okulu'nu hizmete açtıklarını hatırlatan eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Belsin 19 Mayıs Mahallesi'nde yapılacak okul, bin 500 metrekare alana oturmaktadır. Bordum, zemin ve 2 kat olmak üzere 3 katlıdır. Derslikler 45 metrekare olup, 2 ayrı bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı, 1 müzik odası ve 1 kütüphane odası bulunmaktadır. Tüm dersliklerde akıllı tahta bulunmaktadır. Özürlüler için özürlü asansörü ve tuvalet bulunmaktadır. Dış cephesi ısı yalıtımlı olacaktır. Tahmini keşif bedeli 3 milyon TL'dir” dedi.
Büyükkılıç ayrıca, "Temel atma törenine, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikman, mahalle muhtarları, daire müdürleri çok sayıda bölge halkının iştirak etti" ifadelerini kullandı.