Estetik Meme estetiği kadınları en mutlu eden ameliyat

Meme estetiği kadınları en mutlu eden ameliyat

04.10.2016 - 15:05 | Son Güncellenme:

Göğüs güzelliği kadınlar için en önemli estetik özelliklerden birisidir. Meme estetiğinin kadınları en mutlu eden operasyonlar olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen meme estetiği ameliyatlarını anlatıyor.

Meme estetiği kadınları en mutlu eden ameliyat

Meme estetiği ameliyatları kadınları en mutlu eden estetik operasyonların başında geliyor. Bu operasyonlar ile meme büyütme, meme küçültme, meme kaldırma ya da yeniden yapılandırma gibi göğüslerdeki bütün estetik sorunlar günümüz teknikleri ile kolaylıkla giderilebilmektedir. Örneğin meme büyütme, doğal meme dokusu az ve küçük göğüslü kadınlara yapılır. Meme küçültme ile fazla dokuların çıkarılması ve meme ucunun yukarı taşınması sağlanır. Meme dikleştirme ile şekli bozularak sarkan göğüsler dikleştirilir. Memenin yeniden yapılandırılması ise meme kanseri tedavisinde memenin alınması gibi durumlarda uygulanır.”

Haberin Devamı

En sık meme büyütme estetiği talep ediliyor

“Meme büyütme estetiği en çok talep edilen göğüs estetiği operasyonudur. Meme büyütme estetiği genellikle implant kullanılarak gerçekleştirilir. Meme dokusuna en yakın hissi veren silikon implantlar günümüzde daha fazla tercih edilir. Var olan meme dokusuna, kişinin genel vücut yapısına uygun şekilde kas altı ya da kas üstüne yerleştirilen implantlarda kesi izleri memenin doğal kıvrımlarına gizlenir. Operasyondan sonra göğüslerde görünen bir iz kalmamasına özellikle dikkat edilir. Meme büyütme estetiği memenin fonksiyonel yapısına zarar vermez. Memenin boyutu kişinin vücuduyla uyumlu olacak ve doğal bir görünüm sağlayacak oranda büyütülür.”

Meme estetiğinde göğüslerin işlevi zarar görmez

Haberin Devamı

“Bütün meme estetiği operasyonlarında memenin süt verme işlevine zarar vermeden gerçekleştirilmelidir. Operasyondan sonra göğüslerde genellik ile herhangi bir şekilde his kaybı yaşanmaz. Büyütme, küçültme ya da dikleştirme amacıyla yapılan meme estetiği ameliyatları ortalama 1 ile 2 saat civarında sürer. Duruma göre hastanın bir gece hastanede kalması istenebilir, ancak genellik ile aynı gün eve gidilebilir. Operasyonlar genellik ile genel anestezi altında gerçekleştirilir. Bu sayede operasyon sırasında hiçbir ağrı hissetmez.”

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Cerrahi tekniklerin dışında dolgu enjeksiyonu ile ameliyatsız olarak da göğüsler büyütülebilir. Dolgu enjeksiyonu malzemesi olarak kişinin kendi yağı ya da hyalüronik asit dolgusu da kullanılabilir. Geçici bir işlem olan bu operasyonun yılda bir kez yenilenmesi gerekir. İyileşme süreci gerektirmediği ve sonuçları hemen görülebilir olduğu için ve özellikle ameliyat korkusu olan kadınlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir.”

Yazarlar