Meme estetiği yaptıran ama sonucundan memnun olmayanlar

Meme estetiği, cerrahi uygulamalar içerisinde en fazla yapılan operasyonlar arasında yer alıyor. Tek seferde istenilen sonuca ulaşmak herkesin hayali fakat bazen işlerin yolunda gitmediği durumlarda var.

Kadınların en fazla talep ettiği cerrahi uygulamalar arasında yer alan meme estetiği, çoğunlukla meme büyütme olarak söylediğimiz, göğüslere implant yerleştirme işlemidir. Ayrıca meme dikleştirme ve meme küçültme gibi operasyonlar da, istenilen meme boyutuna ve şekline kavuşmak için yaptığımız estetik müdahalelerdir. Meme revizyon cerrahisi ise farklı sebep ve sonuçlar sonrası, hastanın mevcut durumdan hoşnut olmaması nedeniyle yaptığımız bir uygulamadır.

Haberin Devamı

Dilerseniz önce revizyon meme estetiğinin düşünülmesi gereken durumlara göz atalım:

  • Yerleştirilen meme implantında sönme, sızıntı, kapsül oluşumu
  • Yerleştirilen implant boyutunu beğenmeme
  • 2 memenin eşit olmaması, asitmetri sorunu
  • Zaman içinde yaş alamaya, yer çekimine veya kilo alıp vermeye bağlı deri dokusu sorunları
  • Yerleştirilen implantları artık istememe

Tüm bu saydıklarım meme revizion cerrahisi için yeterli sebeplerdir. Kısaca her ne olursa olsun göğüslerinizdeki mevcut durumdan hoşnut değilseniz, tekrar meme estetiği olabilirsiniz. Ama lütfen şunu unutmayın, revizyon cerrahisi zor operasyonlardır ve en başta doğru cerrahi seçin ve zor durumda kalmayın.

Revizyon meme estetiğinde neler yapılabilir?

İmplant boyutunun değişimi:

Eğer yerleştirilmiş implant boyutundan memnun değilseniz, söz gelimi daha büyük veya daha küçük olmasını istiyorsanız, bu, revizyon meme estetiği ile yapılabilecek bir uygulamadır. Orijinal kesi yerinden implant çıkarılır ve daha büyük boyda bir implant yerleştirilir. Daha küçük cupta bir implant istiyorsanız, mevcut duruma bakarak meme dikleştirme estetiği ile aynı anda uygulama yapılabilir.

Kapsül oluşumu (kapsül kontraktürü)

Memeye yerleştirdiğimiz silikon esaslı implantlar günümüz gelişen teknolojisinde son derece makul, bedene uyumlu maddelerdir. Fakat bazen yerleştirilirken, implantın ameliyat eldivenin pudrası, toz ya da başka bir maddeyle teması halinde, beden bunu yabancı bir cisim olarak kabul edip, bir koza gibi etrafını örerek kapsül oluşturabilir. Ayrıca kullanılan sağlıksız implantlar ya da bedenin hassasiyetinden dolayı hiçbir implantı kabul etmeme gibi bir durum da olabilir. Tüm bunlar ağrıya sebep olabileceği gibi, sertleşen bu kapsül sebebiyle şekil bozukluklarına da yol açabilir. Meme estetiği revizyonunda ise, yine aynı kesiden girilerek, kapsül temizlenir ve tekrar yeni implant yerleştirilir. Eğer hastanın bünyesi implantı kabul etmiyor tanısı konulduysa, hastanın kendi yağından elde edilerek, kök hücreden zengin hale getirilmiş yağ enjeksiyonu uygulaması yapılabilir. Çoğu hastamda yağ enjeksiyonundan son derece olumlu geri dönüşler alıyorlar, bunu da burada belirtmek isterim.

Haberin Devamı

Asimetri ya da implant malpozisyonu

Bu en fazla karşılaştığım durumlardan bir tanesi. Hastalar bir başka doktora meme büyütme yaptırdıktan sonra, kliniklerime gelerek, asimetri sorunundan veya meme ceplerininin çok yakın ya da çok uzak olmasından yakınırlar. Bunu düzeltmek için, çoğunlukla implantı çıkarıp, dokuyu düzenleyip tekrar yerleştirme yapıyorum ya da azınlık da olsa bazı vakalarda ise, implant çevresine farklı, iz bırakmayan dikiş teknikleri kullanılarak, memenin uygun pozisyona gelmesini sağlıyorum.

Haberin Devamı

İmplantı çıkarma

Eğer yerleştirilen implantlar çok büyük ve cildiniz oldukça gerginse, meme revizyonunda, implantlar çıkarıldıktan sonra muhtemelen meme dikleştirme de yapılması gerekir çünkü implantların çıkarılması estetik bir duruş için, yalnız başına yeterli gelmeyecektir.

Meme başı (areola) sorunları

Göğüslerde, areola dediğimiz meme başını çevreleyen pigmentli bir deri bölgesi bulunur. Yerleştirilen implantlar bazen bu areolada sorunlar yaşatabilir. Çok yüksekte kalabilir, çok yana kayabilir, eşitsizlik- hizalama sorunu olabilir ya da çok aşağıda kalabilir. Bunun içinde sorun her ne ise, areola bölgesine müdahale ederek, estetik bir duruş kazandırılır.

Lütfen dikkat edin

Diğer estetik cerrahilerde olduğu gibi meme estetiğinde de revizyon cerrahisine gerek kalmaması için araştırma yapın ve doğru cerrahi bulun. En güzel ve doğal görünümlü sonuçları elde etmek için, mümkün olduğunca cerrahi deneyimi fazla olan, iletişim kurabildiğiniz, ne istediğinizi anlayan ve size makul, olması gerekeni izah eden bir estetik cerraha uygulama yaptırınız.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com