Meme Estetiğinde 5 cm Kriteri

Meme sarkması, her kadının çeşitli nedenlerle yaşadığı estetik bir kusurdur. Burada meme başının konumu belirleyici faktördür. Meme başı, memenin göğüs duvarı ile birleştiği alt sınır çizgisinin 5 santim ve daha da altında ise bu durumu meme sarkması olarak tanımlıyoruz. Dokulardaki sarkıklık maalesef zamanla artar.

Bazen göğüs başı karşıya bakacak şekilde konumunu korur ancak bu kez meme dokusunda gevşeme ve sarkma vardır. Bu estetik sorun, yalancı göğüs sarkması olarak adlandırılır. Bir ya da daha fazla doğum yapan kadınlarda emzirme dönemi sonrasında göğüste sarkmalar kaçınılmazdır. Ayrıca hormon ilaçları, genetik faktörler, meme derisi ve deri altı dokusunun yerçekimine yenik düşmesi, çok sık diyet yapmak, kilolu olmak ve yaşlanma göğüs yapısının sıkılığını zayıflatarak sarkıklığı beraberinde getirmektedir.

Haberin Devamı

Göğüslerde Oluşan Estetik Deformasyonlar

Sarkık göğüslerin tedavisi için uygulanan göğüs toparlama ve dikleştirme estetik ameliyatı ile arzu edilen sıkı ve dik, dolgun, doğallığını kaybetmeyen meme şekli elde edilmektedir. Meme toparlama ve dikleştirme operasyonuna uygun adaylarda aranan göğüs deformasyonlarını şöyle sıralayabiliriz: Göğüs cildinin gevşemesi ve iç dokusuyla birlikte sarkık bir görünüm kazanması, genişleyen meme başının aşağıyı gösterecek pozisyona gelmesi ve göğüs duvarının 5 santim ve daha aşağısına düşmesi, meme iç dokusunun hacim kaybetmesi, göğüsler arasındaki asimetrik oluşum, yani birinin diğerinden aşağıda olması, göğüslerde düzleşme ve uzama, memenin göğse bir sap ile tutunuyor görüntüsüne bürünmesi…

Bütün bu kusurlar, göğüs toparlama ve dikleştirme estetik işlemiyle ortadan kaldırılabilmekte, meme başı gerektiğinde daraltılarak yukarı çekilmekte, dolgun, dik ve sıkı, simetrik göğüs formu oluşturularak, kişinin özgüveni tazelenmektedir. Göğüsleri gençleştiren bu estetik operasyonlar sonrasında orta yaş üzeri kadınlar, daha genç ve etkileyici bir imaja kavuşmaktadırlar.

Meme Dikleştirme ve Toparlama Ameliyatı, Göğüs Büyüklüğünü Değiştirmez

Haberin Devamı

Meme iç dokusunda boşalma yoksa, operasyon sonrasında göğsün hacmi aynı kalır. Dikleştirilen göğüsler büyüyüp küçülmez. İç dokularda azalma varsa ve vücutlu orantısız bir küçüklük söz konusu olduğunda göğüs büyütme ameliyatı ile arzu edilen sonuç elde edilir. Bu işlemler birlikte yapılmaktadır.

Göğüsteki Kusurlara Göre Ameliyat Tekniği Belirlenir

Meme dikleştirme ve toparlama ameliyatında uygulanacak tekniğin belirlenmesi, estetik deformasyonlara bağlıdır. Göğüslerdeki sarkmanın düzeyi, meme başındaki genişleme ve meme başının ne kadar düştüğü, hastanın beklentisi, göğüs iç doku miktarı, derinin kalitesi, sarkmayla birlikte oluşan şekil bozukluğuna göre tedavi için uygun ameliyat tekniği tercih edilmektedir.

Bu estetik ameliyat, genel anestezi altında ortalama 2 saatte gerçekleştirilir. Memedeki deformasyonların durumuna göre, lolipop ya da ters T teknikleri uygulanır. Her iki teknikte de meme başına müdahale edilerek, varsa genişleme toparlanır ve uygun pozisyona çekilir. Sarkık cilt ve cilt altı dokusu toparlanır ve sıkılaştırılır. Göğüsler yukarı çekilir. Kesi izleri, göğüs başından aşağıya tek çizgi ya da bu çizgiye ilave olarak göğüs alt duvarına gizlenen ters T şeklinde planlanır. Göğüs başındaki kahverengi doku etrafındaki izler ve dikişler renk geçişlerinde olacağı için fark edilmez. Diğer yara izleri ise yaklaşık bir yılda doğal ten rengine kavuşur. İzler sutyen ya da mayonun içinde kalacak şekilde oluşturulur. Böylece rahatlıkla gizlenir.

Haberin Devamı

Hastalar, İyileşme Dönemini Nasıl Geçiriyor?

Ertesi gün taburcu olan hastanın birkaç gün hafif ağrısı olabilmektedir. Ağrı kesicilerle bu durum kontrol altına alınır. Enfeksiyona karşı antibiyotik kullanılır. Pansumanlar 3 gün sonra çıkarılır. 10 gün içinde dikişler alınır ya da kendiliğinden eriyerek düşer. İhtiyaç halinde kullanılan drenler ikinci gün çıkarılır. Göğüslerdeki ödem ve hafif düzeydeki morluklar ortalama 2 haftada genellikle kaybolur. Çoklukla 4. gün hasta, ağır hareketlerden sakınarak işine dönebilmektedir. Göğsün yeni şeklini tam olarak alması için hasta, yaklaşık 4 ila 6 hafta sporcu sutyeni kullanır. 3 ay sonra göğsün yeni şekli tam olarak oturur.

Sonuçlar Uzun Yıllar Kalıcılığını Koruyor

Sonuçların kalıcılığı uzun yıllar sürmektedir. Göğüs dikleştirme ve toparlama ameliyatından sonra yaşanacak gebelik ve emzirme dönemi, sık sık kilo alıp vermek memede sarkıklığı tekrar tetikleyebilir. Ameliyat sırasında göğüs derisindeki çatlak izleri ortadan kalkmaz.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan