Meme kanseriyle ilişkisi üzerine en çok çalışılan konulardan biri diyetin içerdiği “yağ” meselesidir. Günlük yağ alımınızı sınırlamanız ve sağlıklı yağ kaynaklarını tercih etmeniz sizi güvende tutacaktır. Beslenmenize hayvansal kaynaklı yağlardan ziyade bitkisel kaynaklı yağlar hakim olmalı. Listenin en başına zeytinyağını yazdıktan sonra ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumlardan gelecek sağlıklı yağları da beslenmenize dahil edin.
Bu besinlerden gelen E vitamini çok güçlü bir antioksidandır ve vücudunuzun savaş gücünü arttırır. Sağlıklı olarak nitelendirdiğimiz bu yağları ise kesinlikle yakmamak önemli. Besinleri pişirime yöntemimiz özellikle yağ içeren besinlerin sağlıksız forma dönüşümünde oldukça etkilidir. Ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumları kavrulmamış tüketelim, yemeklerimizi pişirme metotlarımızdan kızartmayı çıkartalım.