Antalya Meme Kanserine Karşı Pembe Kıyafet Giyip, Gökyüzüne Pembe Balonlar Saldılar

Meme Kanserine Karşı Pembe Kıyafet Giyip, Gökyüzüne Pembe Balonlar Saldılar

04.10.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

Meme Kanserine Karşı Pembe Kıyafet Giyip, Gökyüzüne Pembe Balonlar Saldılar

Antalya’da meme kanserine karşı farkındanlık yürüyüşü düzenlendi. Pembe kıyafetleriyle Antalya sokaklarını dolduran yüzlerce kadın ve erkek, gökyüzüne de pembe balonlar bıraktı.
1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı dolayısıyla Antalya’da farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC), Antalyaspor, Memorial Antalya Hastaneleri işbirliği ile düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Memorial Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ile yüzlerce kadın ve erkek, üzerlerinde “Korkma, farkında ol. Geç kalma” yazılı pembe tişörtüyle Antalya sokaklarında yürüdü. Saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Karaalioğlu Parkı’na kadar devam etti. Yarım saatlik yürüyüşün ardından Karaalioğlu Parkı’nda toplanan grup, burada pembe balonları gökyüzüne salarak görsel şölen oluşturdu. Farkındalık yürüyüşüne, motosiklet tutkunları organizasyonu olan HOG, Meme Kanseri Antalya Psikososyal Destek Grubu’ndan Pembe Athenalar gurubu da destek verdi.

"20 yaşından sonra mutlaka ayda bir kez memenizi gözlemleyin"
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de meme kanserine dikkat çekmek için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, "Buradaki amacımız meme kanserine ne kadar erken tanı konulursa tedavi ve hayatta kalma ihtimali tedavi sürecinde daha az zarar görme ihtimali fazla. Biz de bu nedenle kadınlarımıza diyoruz ki memenizin farkına varın. 20 yaşından sonra mutlaka ayda bir kez memenizi gözlemleyin. Akıntı, şekil değişikliği var mı? 40 yaşına kadar 3 yılda bir doktora gidin 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi yaptırın. 50 yaşından sonra da yılda bir kez mamografi yaptırın diyoruz. Biz kadınlarımızı hastalığa yakalanmadan ya da yakalandıklarında erken teşhis istiyoruz. Bir toplumun kadını hasta değilse, mutluysa sağlıklıysa o toplum mutludur. Biz de şehrimizin sağlıklı olmasını insanımızın sağlıklı olmasıyla ancak ilişkilendirebiliyoruz" dedi.

"Yüzde 25 oranında maalesef sağlığımızı tehdit eder hale geldi"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, etkinliğe katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Türel, "Kanser bugün benim bilgilerime göre yaklaşık yüzde 25 oranında maalesef sağlığımızı tehdit eder hale geldi. Tedaviden önce erken teşhis yaşam kurtarmak adına çok önem arz ediyor. Erken teşhis tedavi merkezleri çok önemli. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda özellikle mamografi cihazlarıyla vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veren sağlık merkezleri bulunduruyoruz. Vatandaşlarımıza bu hizmetleri ücretsiz sunuyoruz. Özellikle 3 senede bir mamografiden geçmesi önem arz ediyor. Biz de belediye olarak buna alt yapı sağlamaya çalışıyoruz. Belediyecilik sadece yol, su, park ve peyzajdan ibaret değil. Sağlıklı bir şehir olması için sağlıklı bir toplum birey olması için bizde gayret gösteriyoruz. Özellikle erken teşhis ve tanıya bu güzel etkinliğe katıldık" diye konuştu.