Meme Küçültme, Estetik mi Sağlık mı?

Meme küçültme ameliyatı düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza doğum yapıp yapmadığınızı, bir daha doğum yapmayı isteyip istemediğinizi bildiriniz. Eğer yeni doğum yaptıysanız emzirmeniz bittikten 3-6 ay sonra meme küçültme veya meme dikleştirme ameliyatı olabilirsiniz. Eğer ameliyattan sonra tekrar doğum yapmak ve süt vermek istiyorsanız doktorunuz ona uygun ameliyat tekniği yapacaktır.

Memenizin büyük olması siz de duruş bozukluğu, sırt ve boyun ağrısı, memelerinizin altında yaralar gibi sağlık problemler yaratabilir. Bu yüzden meme küçültme ameliyatı kadın için sağlık ameliyatıdır. Ameliyatta meme dokusunun bir kısmı alındığı için kanser riski azaltılmış olacaktır. Ve meme dokunuz azaldığı için ileride görüntüleme yöntemleri ile teşhisiniz daha kolay olacaktır. Ayrıca ameliyat sırasında çıkarılan meme dokusu

Haberin Devamı

patolojiye gönderildiği için de erken teşhis gibi önemli bir şansa sahip olacaksınız.

Meme küçültme ameliyatında; Memenin büyüklüğüne göre, ileride doğum yapıp yapmayacağına göre ve izin durumuna göre meme küçültme teknikleri değişmektedir. Teknikler arasında en iyisi “şudur” demek doğru değildir. Çünkü özellikle memenin büyüklüğü teknik şeklinde önemli rol oynar. En çok yapılan teknik “Ters T” dediğim

yöntemdir. Diğer sık kullanılan yöntem ise meme ucunun altında “ I ” şeklinde ya da anahtar deliği görünümünde iz bırakan Lejour yöntemidir. Lejour yönteminde iz az kalmaktadır, fakat bazı hastalarda memenin alt kısmında büzük görünümde bir iz kalabilir. Bunu da hastaya ameliyat öncesinde anlatıp, 6. ayda lokal anestezi ile

düzeltileceği mutlaka söylenmelidir.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI SIRASINDA YAŞAYACAKLARINIZ:

1- Doktorunuzla bir ön görüşme yapacaksınız. İstediğiniz göğüs ölçüsü ve sizin vücudunuza uygun olan göğüs ölçüsü görüşmenin konusu olacaktır. Hangi meme ameliyatı tekniğinin size uygun olacağına karar verilecektir.

2- Ve ameliyat gününüz belirlenecektir. Ameliyattan önce 1 hafta boyunca aspirin içmemeniz özellikle hatırlatılacaktır.

3- Ameliyat olacağınız günün sabahı aç karnına hastaneye geleceğiniz size bildirilecek. Gerekli kan tahlilleriniz, meme usg veya mamografi tetkikleri yapılacak ve anestezi doktoru sizi görecektir.

Haberin Devamı

4- Tahlilleriniz sonrası doktorunuz gelip çizimlerinizi yapacak ve fotoğrafınızı çekecektir. Fotoğrafınızı çekmedeki amacımız; ameliyat öncesi ve sonrası görüntülerinizi karşılaştırıp size göstermektir Hiçbir şekilde sizin izniniz olmadan hiçbir hastaya gösterilmez ve internet sitesinde yayınlamaz. Çizim ve fotoğraftan sonra yaklaşık 2-3

saatlik bir operasyona alınacaksınız.

5- Operasyon sonrası 1 gece hastanede kalacaksınız ve sabah doktorunuz gelip sizi görecek ve taburcu edecektir. Memenizin üzerinde kıyafetlerinizden anlaşılmayan bir pansuman olacaktır. Antibiyotik ve ağrı kesicileriniz reçete edilecektir.

6- Ameliyat sonrası en çok sorulan diğer bir soru çok ağrım olacak mı? Ameliyat sonrasıverdiğimiz ağrı kesici ilaçlar ağrınızı yok etmek için yeterlidir. Gelişen teknikler sebebiyle artık meme ameliyatları çok ağrılı değildir. Eskisi gibi günlerce yatmanızı gerektirecek bir ameliyat değildir. Ağrı eşiği tamamen kişiyle ilgili bir problem olmasına rağmen ağrınız iki- üç gün içerisinde azalacaktır.

Haberin Devamı

7- Ameliyat sonrası 1 ay boyunca, vereceğimiz sporcu sütyenini kullanacaksınız.

8- Bir ay içersinde yavaş yavaş ödeminiz azalacak ve 6 ay içinde de göğsünüz gerçek şeklini alıp, izlerinizde azalma olacaktır.

9- Ameliyattan sonra 3-4 gün içinde bir kere sizi pansumana çağıracağız. Dikişleriniz kendiliğinden eriyecek. Banyo yapmanıza ilk pansuman sırasında karar verilecektir.

10- Spora başlamanıza ise doktorunuz takiplerinde 1-2 ay içinde izin verecektir.