Samsun Memge'de 12 Kursiyere Plaket

Memge'de 12 Kursiyere Plaket

05.11.2016 - 17:45 | Son Güncellenme:

.

Memgede 12 Kursiyere Plaket

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) projesi kapsamında açılan aşçılık kursunda bu ay başarılı olan 12 kursiyere plaket verildi.
Samsun Lokantacılar Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan MEMGE projesi, Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi işbirliğiyle yürütülüyor. Her ay başarılı olan kursiyerlere plaket veriliyor. Bu ay ise 12 kursiyere plaket verildi. MEMGE merkezinde düzenlenen törene; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Osmanlı mutfağı alanındaki ünlü şef Yunus Emre Akor ve kursiyerler katıldı.
Samsun mutfağındaki lezzetlerin yeniden geri kazandırılması gerektiğini belirten Samsun Lokantacılar Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Alışveriş merkezlerine Samsun köftesi yok. Ben oda başkanı olarak dükkanımda Samsun ızgara köftesi yapıyorum. Bankalar Caddesi’nde köfte varken birçok ilde köftenin ismi yoktu. Güncellemek lazım. Meşhur köftemizi gündeme getirelim. Samsun bu işin okulu olması lazım" dedi.
Kursiyerleri başarılarından ötürü tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "İyi bir aşçıysanız, işinizi iyi yapıyorsanız herkes sizin yaptığınız işten memnun olur. Kimse sizden ötürü mutsuz olmaz. Hiç bir zaman geçim sıkıntınız da olmaz. Ben inanıyorum ki bu kurstan sonra hepiniz işini en iyi yapan, en iyi bilen insan olacaksınız" diye konuştu.
Projeyi ilk duyduğunda çok heyecanlandığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Buradaki genç yüzleri gördüğümde buna değmiş olduğunu düşünüyorum. Onca emek var mutlaka ama bunca emeğe değmiş. Bu kurs, hayatınızın ilerleyen evrelerinde size, ’iyi ki bu kursa katılmışım’ dedirtecektir. Bu kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere plaketleri takdim edildi.