Gündem Memleketlerine uğurlandılar

Memleketlerine uğurlandılar

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan 8 kahraman askerin cenazeleri dün Van’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Memleketlerine uğurlandılar

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Ömer Şenel ve Sercan Gedikli ile Çukurca’da terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Yaşar, Haşim Yenigül, Murat Demirçi, Hulusi Emre Dilci ve Piyade Uzman Onbaşılar Yunus Emre Aral ile Yunus Emre Uçar için uğurlama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına kapalı gerçekleştirilen törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İbrahim Koyuer, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum amirleri ile askeri erkan ve polisler katıldı.

Özgeçmişleri okundu

Şehit 8 askerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının tören alanına getirilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunularak özgeçmişleri okundu. Şehitlerden Şenel Kastamonu’ya, Gedikli Edirne’ye, Yaşar Kütahya’ya, Yenigül Kahramanmaraş’a, Demirçi ve Dilci Adana’ya, Aral Afyonkarahisar’a, Uçar Konya’ya uğurlandı.

Haberin Devamı

Hakkari’den önce Van’a gönderilen şehitler Piyade Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş’un cenazesi Aydın, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz’un naaşı Tokat, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit’in cenazesi Tokat ve Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan’ın naaşı Kayseri’ye uğurlandı.

Memleketlerine uğurlandılar

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan piyade uzman çavuşlar Hulusi Emre Dilci ve Murat Demirçi için memleketleri Adana Merkez Sabancı Camisi’nde tören düzenlendi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci’nin babası Kadir Dilci oğlunun tabuta sarılarak ağladı.

Memleketlerine uğurlandılar
Kızları asker kıyafeti giydi

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit uzman çavuş Hasan Yaşar’ın cenazesi dn öğleden sonra askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na getirildi. Cenazeyi Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Ak Parti milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu, şehidin babası Mehmet Yaşar, annesi Havva Yaşar, şehidin eşi Canan Yaşar, çocukları 7 yaşındaki Ecrin ve 1 yaşındaki Melek, şehidin kardeşleri Ersin Yaşar ve Şükrü Yaşar ile askeri ve sivil yetkililer karşıladı. Şehidin kızları Ecrin Yaşar ile Melek Yaşar’a uzman çavuş kıyafetleri giydirildi. Ecrin Yaşar, askerlerin Türk bayrağına sarılı babasının tabutunu taşırken tabuta doğru selam durdu ve ağladı.

Sosyal medyadan öğrendi

Haberin Devamı

Şemdinli’de şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Şenel’in şehit olduğu haberini Kastamonu’da yaşayan annesi Emine Şenel’e askeri yetkililer verdi. Şehidin otobüs şoförü babası Cemal Şenel ise oğlunun şehit olduğunu Facebook’tan öğrendi.

Memleketlerine uğurlandılar
2 yaşındaki oğlu Metin’e kamuflaj

Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan geçici görevle gittiği Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalındaki Dağbaşı Tepe bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigül’ün cenazesi, uçakla Kahramanmaraş’a getirildi. Şehit Yenigül’ün Türk bayrağına sarılı tabutu, baba evine son kez götürülerek helallik alındı. Törene şehidin 4 aylık hamile eşi Leyla, Türk bayraklı tişört giyerek katılırken, 2 yaşındaki oğlu Metin Musab’a ise kamuflaj giydirildi. Şehidin annesi Fatma Yenigül, gelini Leyla ve torunu Metin Musab’a sarılarak “Kuzum, sen ölmedin” diyerek ağladı.

DHA-AA

‘Dik dur hainler sevinmesin’

Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar’ın cenazesi, Konya Sarayönü ilçesindeki babaevine getirildi. Şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından, Uçar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu yüzlerce kişinin omuzlarında mahalle meydanına getirildi. Şehidin eşi Zeliha, babası Şaban ve annesi Sıdıka Uçar’ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Şehidin kardeşi Bünyamin, babası Şaban Uçar’ı, “Dik dur, hainler sevinmesin” diyerek teselli etti.

Haberin Devamı

‘On binlerce Yunus hazır’

Şehit Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral’ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesindeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Kıymet Aral, oğlunun nişanlısı Sultan Çalışkan’a sarılarak, “Ben seni gelin alacaktım” diye gözyaşı döktü. Şehit babası Ali Aral, “Bugünü düğün olarak kabul ediyorum. Allah nazarında hepiniz hoşgeldiniz. Oğlum şehit oldu. Onurunu ve gururunu yaşıyorum ama itlere söyleyeceğim üç beş lafım olacak. Bu itler duysunlar; bir tane Yunus şehit olduysa on binlerce Yunus arkasında hazırdır” diye konuştu. Şehidin cenazesi, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Memleketlerine uğurlandılar

Şehit ağabeyinin tabutunu bırakmadı

Mardin Dargeçit’te PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla yaptıkları saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız, son kez Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Cebek Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Ali Cansız, kardeşleri Muhammet Cansız ile Bingöl’de uzman çavuş Hüseyin Cansız ve diğer yakınları taziyeleri evlerinin önünde kabul etti. Şehidin tabutu helallik alınmasının ardından evin önünde namazın kılınması için hazırlanan alana taşındı.

Memleketlerine uğurlandılar

Şehidin annesi Sevim Cansız ve 4 kardeşi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Muhammed Cansız ağabeyinin cenazesi taşınırken tabuta sarılarak başında nöbet tutan askerlere, “Bırakın, ne olur götürmeyin” diye seslendi. Yakınları genci tabuttan uzun uğraşlar sonucu ayırabildi. Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle Cebek Mahallesi Mezarlığı’na taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

AZİZ GÜVENER - SERHAT YAĞIR Sakarya DHA

‘Kızım sen ağlama şehit anasısın’

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde geçen ay bir sokakta düzenlenen kına gecesine yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 56 kişinin aileleri hayata tutunmaya çalışıyor. Gören ailesi de 10 yaşındaki Emine Nisa’yı teröre kurban vermenin üzüntüsünü yaşıyor.

‘Başım dik, alnım açık’

Terör saldırısında yaşamını yitiren 32 çocuktan biri olan Emine Nisa’nın annesi Adeviye Gören, kızını kaybetmenin acısına rağmen kendi kendine “Kızım sen ağlama, şehit anasısın” diyerek metanetini korumaya çalışıyor.

Anne Gören, “Kimse bizi birbirimize düşüremeyecek, bizi yenemeyecek. Başım dik, alnım açık” dedi.

AA