Ekonomi Memur maaşları erken yatacak

Memur maaşları erken yatacak

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı nedeniyle memurlar maaşlarını 15 Haziran yerine 13 Haziran’da alacak. Emeklilere 1000 liralık bayram ikramiyesi de dün ödenmeye başladı.

Memur maaşları erken yatacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu görevlilerinin ayın 15’inde maaşlarını aldıklarını anımsatarak, bu yıl 15 Haziran’ın Ramazan Bayramı’nın birinci gününe denk geldiğini ifade etti. Ağbal, “Bugün bütün bakanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdim. Dolayısıyla bütün kamu görevlilerimiz, memurlarımız, sözleşmeli personel, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün personelimiz, ister bakanlıklarda çalışsınlar, ister belediyelerde, ister il özel idarelerinde, bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayrama girmeden önce maaşlarını almış olacak” diye konuştu.

Emeklilere 1000 TL ödenmeye başlandı

Emeklilerin 1000 liralık bayram ikramiyeleri dün ödenmeye başlandı. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri bayram ikramiyelerini dün alırken, SSK emeklileri ise ikramiyelerini bugün alacak.

Memur maaşları erken yatacak
Dün bazı internet sitelerinde, kimi emeklilerin 1000 liranın altında bayram ikramiyesi aldığına dair iddialar üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Algı oluşturmaya çalışarak vatandaşlarımızın kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Konu nettir. Emeklilerimize, dosya bazlı olarak her birine, 1000 lira bayram ikramiyesi hesaplarına yatmaktadır. Bunun üzerine, vefat eden sigortalılarımızın eşlerine, çocuklarına, iş kazası meslek hastalığı geçirmiş olan emekçilerimize de almış oldukları maaşların hesabında dikkate alınan oranlarda da emekli ikramiyesi veriyoruz” dedi.

SGK açıklamasında da, “Emeklilerimizin bayram ikramiyesi, dosya başına 1000 TL olarak ödeniyor. Vefat eden sigortalıdan dolayı gelir veya aylık alan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle iş göremezlik geliri alanlara ise gelir bağlamaya esas olan iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılıyor” denildi.

Emekli aylığı ödeme takvimi

Ramazan Bayramı’nın 15-17 Haziran’a denk gelmesi dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık ödemesi öne çekildi. Tahsis numarasının son rakamı 5, 7 ve 9 olanlara 11 Haziran; 1, 3 ve 8 olanlara 12 Haziran; 0, 2, 4 ve 6 olanlara ise 13 Haziran’da ödeme yapılacak. Memur emeklileri ise aylıklarını her ayın 1’i ile 5’i arasında alıyor.