Antalya Memur Sen'den Operasyona Tam Destek

Memur Sen'den Operasyona Tam Destek

22.01.2018 - 14:39 | Son Güncellenme:

.

Memur Senden Operasyona Tam Destek

Memur Sen Antalya İl Temsilcisi Mustafa Çoban, yeni deşifrelerin kapısını aralayacak olan Zeytin Dalı Harekatının terör örgütlerine alan açan emperyalizmin taşeronlarına karşı yapıldığını, sendika olarak operasyona tam destek verdiklerini söyledi.
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı Türkiye’nin başlattığı ‘Zeytin Dalı’ Harekatı’nın, emperyalizmin çatışma stratejilerine karşı atılmış bir adım olduğunu belirtti. Çoban, “Bölgenin demografisiyle oynayan, kalabalık nüfus hareketlerini tetikleyerek bölgeleri insansızlaştıran ve terör örgütlerine alan açan emperyalizmin taşeronlarına karşı yapılan “Zeytin Dalı Harekatı”, PKK’nın uzantısı PYD’nin Afrin özelindeki kanlı iktidarının da sonunu getirecektir” dedi.

"Yurtlarına kavuşacaklar"
Çoban, PYD’nin bölge insanına karşı uyguladığı baskı ve şiddeti sonlandıracak harekatın, aynı zamanda zorla terör kamplarına kaçırılan çocukların ve ailelerinin özgürlüğü, PKK-PYD tarafından sürülen diğer toplulukların da yurtlarına kavuşmaları anlamına geleceğini aktardı. Zeytin Dalı Harekatı’nın yeni deşifrelerin de kapısını aralayacağını savunan Başkan Mustafa Çoban, “Özellikle ABD tarafından terör örgütüne DAEŞ bahanesiyle verilen silahların gerçek amacının ortaya çıkarılması bunun ilk ayağını oluşturacaktır. Bu silahların o bölgeye neden yığıldığını herkes biliyor. Terör örgütüne silah ulaştırılması ve örgüt üyelerinin bizzat ABD tarafından askeri eğitime tabi tutulmaları ne anlama gelmektedir hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Aynı kurgunun parçaları
Öte yandan ‘FETÖ, DAEŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçaları olduğunu da işaret eden Çoban, 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşamış bir ülkenin bu kurguya karşı tedbir alması, operasyon yapması kadar doğal bir şey olamayacağını vurguladı. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: " Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuz biliyoruz. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen bu yapının birliğimizi ve beraberliğimizi hedeflediğinin de bilincindeyiz. Dolayısıyla bir noktada bütün bölgenin hafızası konumundaki ülkemizin birliği ve beraberliği, herkes için bir umuttur. Bu umudun korunması adına yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nı MEMUR-SEN olarak destekliyor ve cephede savaşan askerlerimizin Allah yardımcıları olsun diyoruz”