Sivas Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "16 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "16 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir"

22.03.2017 - 23:16 | Son Güncellenme:

.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 16 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "16 Nisan bu ülkenin kaderidir. 16 Nisan yarına ilişkin yürüyeceğiz mi, büyüyeceğiz mi? Yine her defasında tökezleyeceğiz mi? Bunun kararının verileceği kader andır" dedi.
’Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet’ buluşması Sivas’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "16 Nisan bu ülkenin kaderidir. 16 Nisan yarına ilişkin yürüyeceğiz mi, büyüyeceğiz mi? Yine her defasında tökezleyeceğiz mi? Bunun kararının verileceği kader andır. 16 Nisan’da bizim yola çıkışımıza, bizim ortaya ter akıtışımıza karşın ’siz bir emek hareketiniz niye bunlara giriyorsunuz?’ diyerek bu işin sanki siyasetin bir yarış alanı bir kavga alanı gibi göstermeye çalışan bir manipülatif hareketle alanda kirli bir dalga oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

"Hayır kampanyası yürütülenler kafa bulandırmaya çalışıyorlar"
Referandum konusu, halk oylamasının siyasi partilerin tek başına konusu olamayacağını söyleyen Yalçın, "Türkiye parlamenter sistemi geride bırakarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bundan sonra on yılların, yüz yılların geleceğini belirleyecek bir kritik eşik yaşıyor. Bu eşiğe ilişkin hayır kampanyası yürütenlerin bu anlamda kafa bulandırmaya, beyin sulandırmaya çalışmaları kesinlikle bilinçli bir harekettir. Onun için Memur-Sen bu ülkenin entelektüel birikimidir. Memur-Sen bu ülkenin beyin takımıdır. Profesör, doçent, araştırma görevlisi, uzman buraya üye, öğretmeni, imamı, mühendisi, hemşiresi, din görevlisi buraya üye bu ülkenin entelektüel beynidir. Onun için kimse bizimle kafa bulmasın, kimse bizimle kafa geçmesin. Biz bu sürecin önemini biliyoruz. 25 yıllık çeyrek asrı geride bırakmış bir teşkilat olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar bütün demeçlerimizin, bütün bildirilerimizin baş konusu bu ülkenin anayasa ihtiyacıdır. Çünkü biz kralın çıplak olduğunu biliyoruz. Biz kralın çıplak olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
Programa AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.