Bursa Memur-Sen İftar Programı Yerine Yetimlere Yardım Edecek

Memur-Sen İftar Programı Yerine Yetimlere Yardım Edecek

30.05.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

Memur-Sen İftar Programı Yerine Yetimlere Yardım Edecek

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 30 bin üyesine vereceği iftar programını iptal ederek parasını Arakan’da inşa ettirilen Mehmet Akif İnan Yetimhanesine gönderme kararı aldı.
Sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile her ramazan ayında düzenledikleri iftar programlarını bu ramazan ayında iptal ettiklerini kamuoyuna duyuran Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Memur-Sen Genel Merkezi ve bağlı sendikalarımızla iftar programlarının israf ve şatafat nişanesi olmaması adına yüksek maliyetli ve kamuoyuna lanse edilen iftar programları yapılmaması bunun yerine; iftar programları için ayrılan bütçenin konfederasyonumuzca Arakan’da inşa ettirilen Mehmet Akif İnan Yetimhanesine aktarılması kararı verildi. İdrak etmekte olduğumuz mübarek ramazan ayında genel merkezimizin almış olduğu karar gereği Bursa İl Temsilciliği olarak bizler de zengin sofralarla iftar programlarını yapmayacağımızı, bunun yerine ihtiyaç sahiplerine ve Mehmet Akif İnan Yetimhanesine yardımda bulunacağız” dedi.
İslam coğrafyalarına yardıma devam ettiklerini ifade eden Şeker, "Arakan’dan Somali’ye, Pakistan’dan Filistin’e, Suriye’den Irak’a, Mısır’dan Filipinler’e kadar dünyanın neresinde olursa olsun Memur-Sen olarak mağdurların, mazlumların ellerinden tutmaya çalıştık. Ülkemizde de 81 ilimizde bir ihtiyaç durumunda da büyük Memur-Sen olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık" diye konuştu.
Kamu çalışanlarının vermiş olduğu yetkiyle onların haklarının korunması ve kazanımlarının arttırılması için Ağustos’ta yapılacak 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin kendileri için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Şeker, “Toplumsal mutabakatların hassasiyetle takip edildiği günlerin akabinde Memur-Sen olarak, 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetle masaya oturup, 5 milyon kamu çalışanı ve emeklisinin haklarını koruma adına masadan kazançlı, çalışanların alın terlerinin karşılığını alıncaya kadar pazarlığa devam edeceğiz. Bir taraftan da milletimizin ihtiyaç sahiplerine el uzatmayı da ihmal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.