Ankara Memur-Sen İl Başkanı Kır: “Asırlar Geçse De Hain Kalkışmayı Unutturmayacağız”

Memur-Sen İl Başkanı Kır: “Asırlar Geçse De Hain Kalkışmayı Unutturmayacağız”

12.02.2018 - 16:10 | Son Güncellenme:

.

Memur-Sen İl Başkanı Kır: “Asırlar Geçse De Hain Kalkışmayı Unutturmayacağız”

Memur Sendikaları Konfederasyonu Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır, Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, 15 Temmuz ile ilgili, “Nesiller değişse de asırlar geçse de hain kalkışmayı unutturmayacağız” dedi.
FETÖ ihanet kalkışması sanıklarının, Sincan 4. ve 17. Ağır Ceza Mahkemelerinde ara verilen FETÖ Çatı ve Akıncı Üssü davaları bugün başladı. 80 Sivil Toplum Kuruluşundan (STK) oluşan, Ankara 15 Temmuz Platformu öcülüğünde, kuruluşların başkanları, milletvekilleri ve Belediye Başkanları katılımlarıyla, “Afrin harekatına destek, FETÖ davaları takibi” adı altında FETÖ davalarının görüldüğü Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada toplanan STK’lar okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra imam öncülüğünde hep birlikte Mehmetçiğe dua etti. Toplanan STK’lar adına basın açıklaması gerçekleştiren Memur Sendikaları Konfederasyonu Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır, “Nesiller değişse de asırlar geçse de hain kalkışmayı unutturmayacağız. Bütün dünya 15 Temmuz 2016 akşamı, devleti tarafından vatan savunmasında kullanılmak üzere kendilerine emanet edilen, tankın, topun, uçağın bir meczubun talimatıyla asker üniformasına gizlenen bir grup ihanetçi çete tarafından milletin kendisine karşı kullanıldığı milletin uçaklarıyla milletin Meclisinin, Cumhurbaşkanlığının, Genelkurmay Karargahının, Polis Özel Harekat Daire Başkanlığının, Türk Telekom’un, Emniyet Müdürlüğü’nün, Köprülerin ve yolların bombalandığı tankların halkın üzerine sürüldüğü asrın hain darbe kalkışmasına şahit olmuştur. Bu ihanet kalkışması Allah’ın yardımı, Cumhurbaşkanından en sade vatandaşına kadar halkımızın basiretli,feraset1i, feragatli, dirayetli ve canlarını ortaya koyacak kadar cesaretli duruşları ile tankların önüne yatarak, uçakların kalkışları engelleyerek, helikopterlerden atılan mermilere göğsünü siper ederek ve karşılığında 249 şehit, 2 binden fazla gazi vererek 15 Temmuz direniş ve diriliş destanını yazmıştır” ifadelerini kullandı.

“Nesiller değişse de asırlar geçse de bu hain kalkışmayı unutturmayacağız”
Bu kalkışmayı gerçekleştiren hainlerin yargılanma sürecinin devam ettiğini kaydeden Kır, “Bu FETÖ davalarını takip etmek için oluşturulan Ankara 15 Temmuz Platformu tarafından 12 Haziran 2017 gününden itibaren 15 Temmuz ihanet kalkışması içimizde zehirli bir yılan gibi beslenen emperyalist güçlerin maşası hain bir grup tarafından doğrudan doğruya ülkemizin birliğini, milletimizin kendisini hedef alan bir hain darbe kalkışmasıdır. Onun için milletimizin her bir ferdinin 15 Temmuz ihanet kalkışmasının hem mağduru, hem tanığı, hem de müştekisi sıfatıyla FETÖ davalarını takip etme, FETÖ sanıklarının hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını isteme hakları vardır. Biz Ankara 15 Temmuz Platformu olarak milletimizi ve sivil inisiyatifi temsilen, FETÖ davaları sonlanıncaya ve hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar görevimizi sürdürme azim kararlılığı içindeyiz. Nesiller değişse de asırlar geçse de bu hain kalkışmayı nesilden nesile aktaracağız unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“Zeytin Dalı Harekatı’nın arkasında, kahraman Mehmetçiğin yanındayız”
Memur Sendikaları Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Kır, Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek sözlerine şöyle devam etti:
Bugün Suriye’de ülkemizin güvenliğini tehdit eden PKK,PYD,YPG,KCK gibi terör örgütlerinin ABD tarafından eğitilmesi, ellerine binlerce tır silah ve mühimmat tutuşturulması 15 Temmuz darbe kalkışması başarısızlığının rövanşını alma gayretinden başka bir şey değildir. 35 yıldan beri içeride PKK terörü ve darbelerle boğuşan Devletimiz, şimdide dışarıdan devletimizin bekasını, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK, PYD, YPG, KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurları etkisiz hale getirmek için 20 Ocak 2018 günü Suriye topraklarında Zeytin Dalı Harekatını başlatmıştır. Zeytin Dalı Harekatı’nın arkasında, kahraman Mehmetçiğin yanındayız. Biz tarih boyunca destan okuyan değil, destan yazan bir milletiz. Dünya görüşü farklılıklarına rağmen vatanımızı böldürtmeme, bayrağımızı indirtmeme, ezanımızı dindirtmeme adına 249 şehit vererek 15 Temmuz gecesi yazdığımız direniş ve diriliş destanını, ABD’ye rağmen Suriye topraklarında ABD’nin desteklediği yardım ve yataklığını yaptığı sonrada kalleşçe üzerimize saldığı PKK, PYD, YPG, KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurlara karşı yazacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dünya işgal için değil ihya için sınır ötesinde görev yapan, düğüne gider gibi cepheye koşan ve şehit olmayı yaşamaktan daha çok arzulayan kahraman askerlerimizin görevini ifa ettikten sonra zaferle ülkesine döneceğine şahit olacaktır.”

“Onlara merhamet, milletin iradesine ihanet demektir”
Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önüne gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tarihi bir günde hep birlikte olduklarını belirterek şunları kaydetti:
“15 Temmuz ülkemizin tarih boyunca karşı karşıya kaldığı en önemli ihanet girişimlerinden bir tanesidir. FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki terörist darbe girişimi ihanetin zirvesi, Akıncı Üssü ise FETÖ’nün 15 Temmuz içi seçtikleri ihanetin merkezidir. Bu sebeple bu dava son derece önemli ve bunu takip etmek gerekiyor. Halkımız mahkeme salonları dolduruyor ve doldurmaya devam etmesi gerekiyor. Bugün burada milletin iradesini ve milletin adamı Erdoğan’ı hedef alan 15 Temmuz’un tetikçilerinin yargılandığı davanın takibi için buradayız. Burada görünmekte olan dava çatı davasıdır. Bu davanın müştekisi bütün millettir. Bu davaya milletimizin tamamı müdahildir. Çatı davasının süreci ve sonuçlarıyla 15 Temmuz’un tetikçilerini ve destekçilerini bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Onlara merhamet, milletin iradesine ihanet demektir. İhanetin bedelini en ağır şekli ile ödendiği dava olarak tarihe geçmesini ümit ediyorum.”

“Eğer biz 15 Temmuz’u doğru okumazsak Afrin’de ne yaptığımızı göremeyiz”
Alana gelen vekiller adına bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, bu davaları takip eden herkesin bir tek isteğinin olduğunu belirterek, “Bir tek masumun canı yanmasın ve bir tek hainde cezasız kalmasın istiyoruz. 1071’den beri hiç saldırısız kalmadık. Afrin ve Sincan davasını birbirinden ayrı tutmamak lazım. Dünyada vekalet savaşları var. Vekaletleri veren Siyonistler, 15 Temmuz’da FETÖ eliyle bu millete diz çöktürmek istedi. Şimdi Afrin’de aynı gayelerine ulaşmak istiyorlar. Unuttukları bir şey var. İMF aracılığıyla 5 kuruş borç vererek, emir almak zorunda bıraktıkları Türkiye değil artık. Emir almayan, IMF’yi kovan, milli ve yerli değerleriyle ayakta kalan yeni Türkiye var. Bakımsız Türkiye’den Bağımsız Türkiye’ye geçtiğimiz günleri yaşıyoruz. Bu davadan adalet bekliyoruz. Afrin’de de Türk milletinin onurunu korumak istiyoruz. Bugün büyük bir çoğunluk ile milletimiz, Afrin’de ordumuzun Mehmetçiğimizin yanında. Siyasi partilerin büyük çoğunluğu ordumuzun yanında. Ama PKK’ya sırtını dayayanlar ile kafası karışık olanları da görüyoruz. Bir genel Başkan “Ordumuzu destekliyoruz” diyor. Onun yardımcısı, “Biz PYD’nin YPG’nin terör örgütü olduğunu bilmiyoruz karar veremedik” diyor. Bu millet 80 milyonun can güvenliği için hem operasyonunu yapacak hem Afrin’e girecek, hem Mümbiç’e girecek. Artık güvenliğimizi sınır ötesinde sağlayan bir milletiz. Eğer biz 15 Temmuz’u doğru okumazsak Afrin’de ne yaptığımızı göremeyiz.
Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önünde düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur Sendikaları Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, çok sayıda AK Parti Milletvekili, şehit ve gazi yakınları katıldı.