Ankara Memur-Sen Mesyet Sınav Merkezi Açıldı.

Memur-Sen Mesyet Sınav Merkezi Açıldı.

15.05.2017 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Memur-Sen Mesyet Sınav Merkezi Açıldı.

Bayındır Memur-Sen, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MESYET) sınav merkezi açıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 milyonu aşkın üyesi olan Memur-Sen olarak iş sağlığı ve güvenliğini önemsediklerini belirterek, bu kapsamdaki faaliyetleri destekleyeceklerini söyledi.
MESYET sınav merkezi açılış programında Memur-Sen’e geçen ILO temsil yetkisine ilişkin konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Diğer konfederasyonlar ortak bir uzlaşı yerine iç rekabeti ve karmaşayı tercih ediyor. Sonuç olarak, uzlaşı çıkmadığı için mevcut kural üye sayılarının baz alınarak ILO’da temsil yetkisi belirlenmesi geçmişte olduğu gibi sürüyor. Bu da temsil yetkisinin Memur-Sen’e geçtiğini gösteriyor. Yani, işçisiyle memuruyla tüm çalışanları ILO’da biz temsil edeceğiz. Hazırlığımız sürüyor, yazılı cevabımızı mesai bitimine kadar bakanlığa bildirmiş olacağız” dedi.
MESYET adı altındaki iktisadi işletmede belgeli işçi dönemine katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyen Ali Yalçın, “Türkiye, uluslararası camiada geçerli olan belgeli işçilik dönemine geçti. Memur-Sen olarak biz de buna en büyük katkıyı veriyoruz. Memur-Sen olarak 1 milyonu aşkın üyemizle iş sağlığı ve güvenliği konusunu çok önemsiyoruz. Bu kapsamdaki faaliyetleri desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen’in kapasite artırmaya devam ettiğini belirten Yalçın, “Türkiye’nin her tarafından yerinde hizmeti sunarak sınavlar gerçekleştiriliyor. İşçi kardeşlerimiz de belge alarak uluslararası çalışma serbestliği sağlayacak yeterliliği buradan sağlamış oluyorlar. Bu önemli işletmenin açılışını gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyorum. Ülkemizde iş kazaları yaygın. Bu noktada daha bilinçli ve güvenli bir zeminin oluşturulması gerekiyor. Nitelikli işçi noktasında atılan bu adımı değerli buluyorum” şeklinde konuştu.
Memur-Sen’e geçen ILO’da temsil yetkisine ilişkin açıklamalarda da bulunan Yalçın, “Memur-Sen 1 milyonu aşkın üyesiyle, ILO’da Türkiye’yi, işçisiyle memuruyla tüm çalışanları temsil edecektir. Bu anlamda Türkiye’de 65 yıldır ILO’da temsil yetkisi en fazla üyesi bulunan konfederasyon olan Türk-İş’teydi. 2016 verilerine göre ise Memur-Sen 67 bin üye farkıyla Türkiye’de çalışan kesimin en fazla temsilini elinde bulundurma hüviyetini kazandı. Çalışma Bakanlığı da Memur-Sen’in, üye sayılarını baz alarak ILO konferansına katılacağını bildirdi” diye konuştu.
Diğer konfederasyonların uzlaşı zemininden uzak hareket ettiklerinin altını çizen Yalçın, “Uzlaşma değil, kamplaşma gözüküyor. Ortak uzlaşı çıkmadığı takdirde mevcut kural geçmişte olduğu gibi devam edecek, yani 1952’den bu yana uygulanan kural, üye sayılarının baz alınarak temsil yetkisinin belirleneceği kural sürüyor. Memur-Sen de bu anlamda hazırlığını sürdürüyor, yazılı cevabımızı mesai bitimine kadar bakanlığa bildirmiş olacağız” dedi.
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan ise açılışın hayırlara vesile olmasını temenni ederek bu konuda desteklerini ileten Memur-Sen’e teşekkür etti. Sınav merkezinin Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği konusunda atılacak adımlardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “İş sağlığı ve güvenliği konularında atılacak her adım çok önemli. Burada uluslararası geçerliliği olan ve nitelikli işçi noktasında belirleyici bir unsur olan sınav merkezinin açılışı, bu konudaki bilinci ve güvenliliği de artıracaktır” şeklinde konuştu.
Merkezin açılışı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ve MYK Başkanı Adem Ceylan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yalçın daha sonra Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ile birlikte işçilerin uygulamalı sınavını yerinde takip etti.