Sivas MEMURLAR, BAŞBAKAN’DAN BAYRAM İKRAMİYESİ İSTEDİ

MEMURLAR, BAŞBAKAN’DAN BAYRAM İKRAMİYESİ İSTEDİ

01.10.2014 - 11:13 | Son Güncellenme:

.

MEMURLAR, BAŞBAKAN’DAN BAYRAM İKRAMİYESİ İSTEDİ

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Başbakan’a bir mektup göndererek memurlara birer maaşları karşılığında bayram ikramiyesi istedi.
Genel Başkan Bayram Zengin ve genel sekreter Murat Aktaş imzasıyla gönderilen mektupta, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla, ilköğretimden yüksek öğretime kadar öğrencilerin okula başladığı buna bağlı olarak da eğitim ve öğretim harcamalarının yoğun olduğu bir dönem olduğu ifade edilerek, özellikle ailesinin ikamet ettiği şehirden başka bir yerde yüksek öğretimde okuyan öğrencilerin ek harcamalarının, Eylül ayını adeta bir kabus ayına çevirdiği belirtildi.
4 Ekim tarihinde Kurban Bayramı başlayacağının hatırlatıldığı mektupta, dini vecibe olarak kurban kesilmesi ve bayramlaşma geleneği, buna bağlı olarak eş-dost, aile ve akraba ziyaretleri diğer aylardan farklı olarak Kurban Bayramı’nın bulunduğu ayda yeni ve ilave harcamaları beraberinde getirdiği anlatılan mektupta; eğitim ve öğretimin başladığı ayı takiben Kurban Bayramı’nın gelmesinin, aylığından başka geliri olmayan ve yasa gereği ikinci bir işi olmayan veya gelir getirici bir işle iştigal etmeyen kamu görevlilerini ekonomik olarak zor durumda bıraktığı açıklandı.
Başbakan Davutoğlu’na, kendisinin de uzun süre kamu görevlisi olarak görev yapmış olduğu hatırlatılan mektupta, bu nedenle memurların sıkıntılarını daha iyi anlayacağı ve çözüm getirme noktasında çalışma başlatacağı ifade edilerek, Kurban Bayramı öncesinde tüm kamu görevlilerine birer maaşları tutarında seyyanen bayram ikramiyesi verilmesi istendi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sivas İl Temsilcisi Ahmet Başlan,”Devlet, yıllardan beri kamuda çalışan işçilere yılda 4 kez ikramiye vermektedir. Sendikalaşmanın olmadığı özel sektörde bile yılda iki kez ikramiye verilmesi geleneği sürdürülmektedir. Bunun tek istisnası memurlardır. Yetkili sendikalarla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme metinlerine giren toplu sözleşme ikramiyesi ise ayda 15 lira olmak üzere 3 ayda bir 45 lira olarak ödenmektedir. Sendika aidatının devlet tarafından karşılanmasının örtülü ifadesi olan toplu sözleşme ikramiyesinin aylık 15 lira olarak ödenmesi hem hükümetin hem de pazarlığa oturan güdümlü sendikaların ayıbıdır. Üstelik memurlar yıllardan beri ilk kez Temmuz ayında artış alamadıkları gibi, sarı sendikalarla imzalanan toplu sözleşme gerekçe gösterilerek enflasyon farkları da ödenmemiştir. Yeni hükümetten ve yeni Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’dan, Kurban Bayramı öncesinde memurlara, Kurban Bayramı’nı sevinç içinde geçirebilmeleri için müjdeli bir haber bekliyoruz. Memurlara birer maaşları tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz.” dedi.