Siyaset ‘Menbiç sonrası hedef Kobani’

‘Menbiç sonrası hedef Kobani’

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir’de esnaf buluşmasında konuştu.

‘Menbiç sonrası  hedef Kobani’

Yıldırım’ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

MİLLET YANLIŞ YAPMAZ: 16 Nisan’da ‘hayır’ grubu, ‘darbeler devam etsin, vesayet sürsün, Türkiye’nin kalkınması geciksin’ diyenlerle, ‘Türkiye zaman kaybetmesin, 2023 vizyonuna kararlı bir şekilde yürüyelim’ diyenler arasında geçti. Onayı verdiniz şimdi seçimi yapacağız. Millet yanlış yapmaz.

DURGUNLUK SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ: Durgunluk seçim süreciyle alakalı. Seçimden sonra herkes yatırım planlarını yapacak. Seçimden sonra vergi reformu başta olmak üzere üretimi artıracak düzenlemeler yapıyoruz.

İZMİR’İ BIRAKMIYORUM: Başbakanlığı bırakıyorum ama İzmir’i bırakmıyorum. İzmirlilerden destek istiyorum. Türkiye’nin tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar güçlü olmaya ihtiyacı var. Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurulmak isteniyor. Bu oyunu Fırat Kalkanı ile bozduk. Daha sonra Zeytin Dalı şimdi Kandil’i kontrol altına almak için uğraşıyoruz. Menbiç’te ABD ile uzun görüşmeler sonucu bir mutabakata vardık; bir sıcak çatışmaya meydan vermeme... O operasyon sürüyor. Fırat’ın doğusu ile Kamışlı’ya kadar olan alanda Kobani, Kamışlı, Haseke, bu bölgelerde maalesef şu anda PKK’nın uzantısı PYD, YPG, ABD’nin de silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef, o bölgeyi de güvenli bölge hale getirmek.