Gündem Menbiçlilere dönüş umudu

Menbiçlilere dönüş umudu

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Menbiçli eski hakim İbrahim Alhajı, Türk askerinin Menbiç’te devriye görevine başlamasının kendilerine eve dönüş umudu verdiğini söyledi.

Menbiçlilere dönüş umudu

Menbiç’te 12 yıl hakim ve savcılık vazifesinin ardından 10 yıl Adalet Bakanlığı müsteşarlığı görevinde bulunan Alhajı, Menbiç’in terör örgütü DAEŞ’in işgaline girmesinin ardından Türkiye’ye sığındı. 5 yıl önce 6 çocuğuyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Alhajı, Türk askerinin Menbiç’te devriye görevine başlamasının bölge halkına olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

“Türk askerinin Menbiç’te devriye görevine başlaması, bizlere eve dönüş umudu verdi” diyen Alhajı, “Menbiç’te en önemli sorunların başında güvenlik geliyor. Türk askerinin devriye görevinde bulunması, oldukça anlamlıdır. Menbiç’te bulunan YPG terör örgütü, rejim askerleriyle aynıdır. Sadece kıyafet olarak farklıdır” diye konuştu.

‘Baskı yapıyorlar’

Terör örgütlerinin Menbiç’te özellikle Arap ailelere baskı yaptığını ifade eden Alhajı, “Bölgede nüfus olarak en çok Araplar bulunuyor. Türkiye ile aramızda hiçbir fark yoktur. Kültürümüz ve dinimiz ortaktır. Türkiye’de huzur ve güven içinde hayatımızı sürdürüyoruz”dedi.

Menbiçlilere dönüş umudu

‘Hasret kaldık’

Uzun süredir yaşadıkları topraklara hasret olduklarını anlatan Alhajı, “Menbiç’te güvenliğin sağlanması durumunda daha önce YPG ve DAEŞ terör örgütlerinin zulmü nedeniyle yaşadıkları toprakları bırakarak kaçan insanların evlerine döneceğine eminim. Sadece Menbiçliler değil, bir çok Suriyeli o güzel topraklara dönüş yapacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alhajı, 6 çocuğunun Türkiye’de eğitimlerini tamamlayarak ileride kendi topraklarında hizmet etmelerini umut ettiğini sözlerine ekledi.