Eskişehir “Menopoz Okulu" İlk Dönem Programı Tamamlandı

“Menopoz Okulu" İlk Dönem Programı Tamamlandı

29.06.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

“Menopoz Okulu İlk Dönem Programı Tamamlandı

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kadınların belirli yaş aralığında karşılaştıkları menopoz ve menopoza dair toplumda yeterli bilginin olmaması sebebi ile Eskişehir Devlet Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle 24 Mayıs’ta başlattığı ‘Menopoz Okulu’nun ilk dönem programı tamamlandı.
Kapanış törenine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, hastane yönetimi, eğitimciler ve hastane çalışanları katıldı. Bölgede ilk kez yapılan ve 5 hafta süren eğitim programına katılanlara Menopoz Okulunda, menopoz dönemindeki kadınlar bilgilendirilerek, döneme ilişkin yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmeleri, menopoz dönemini etkileyen faktörler, menopoz döneminde görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, koruyucu sağlık uygulamaları, egzersiz ve beslenme gibi konularda eğitim verildi.
Eğitim projesinin kapanış töreninde konuşan Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, Menopoz Okulu projesinin amacının kadınlarımızın menopoz öncesi ve sonrası problemlerinin çözülmesi için düzenlendiğine belirtti.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ise yaptığı konuşmada, gerek kurumlarla gerekse sivil toplum kuruluşları ile İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapmış oldukları protokoller ve yürütülen projeler ile halka yönelik çalışmalarının ortaya konmasının amaçlandığını kaydederek yapılan bu tür çalışmaların Eskişehir’in bir proje şehri olması noktasında da önem taşıdığını vurguladı. Bilge, Eskişehir’in bölgede sağlığın parlayan yıldızı olması noktasında gayret ve çalışmalarının kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içerisinde devam edeceğini, önümüzdeki günlerde “Gebeliğe Hazırlık ve İnfertilite Okulu” projesi ile daha sağlıklı gelecek nesiller için hem gebelik öncesi hem de sonrasında anne adaylarının bilgilendirilmesi psikolojik ve diğer açılardan yardımcı olmanın amaçlandığını da belirterek, bununla birlikte göçer tarım işçileri içinde projeler uygulanacağını söyledi.
Programa katılarak belgelerini alan kadınlar, eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek İl Sağlık Müdürlüğüne, Eskişehir Devlet Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesine ve eğitim veren görevlilerine teşekkür ettiler.