Menopoz sonrası güzelleşebilmek mümkün...

Menopoz döneminde doğru cilt bakım yöntemlerine başvurarak genç görünmünüzü uzun süre koruyabilirsiniz.

Menopoz döneminde doğru cilt bakım yöntemlerine başvurarak genç görünmünüzü uzun süre koruyabilirsiniz.

Menopoz döneminde östrojen ve kolajen üretimi azaldığından kadınlarda cilt kuruması ve bunun sonucunda kırışıklıkların belirginleşmesini gözlemleriz. Cilt kuruluğunda kolajen seviyesi de düşmüş olduğundan cildinizin dolgunluğu azalıp cildinizin incelmesine neden olur. Menopoz döneminde yüzdeki yağ dokusunun azalması ya da yüzde meydana gelen şekil değişiklikleri tüm bu dengelerin sarsılmasından kaynaklanır. Hormon seviyeleri düşünce yağ bezleri daha önceki gibi hızlı çalışmaz ve daha az yağ üretirler. Yağ kaybı göğüs bölgesinde de sarkmalara ve hacim kaybına neden olabiliyor buda göğüs büyütme veya dikleştirme işlemleri çözümlenebiliyor. Nem kaybıda cildinizin başlıca sorunu olmaya başlar. Cilt yüzeyindeki ölü deriyi düzenli olarak temizleyip nemlendirerek cilt kuruluğunun da önüne geçersiniz.

Haberin Devamı

“Menopoz döneminde en iyi şekilde koruma altına alınmış bir cilt, operasyonla kolayca toparlanabilir.”

İnce çizgiler:

Nemi direk kırışıklığa veren ve çizgilerin gerilip, şişmesini sağlayan hyalüronik asit bazlı yüz ve dudak dolgusu ince çizgileri doldurmak için birebirdir. Söz konusu cildin kaybettiği nemi yerine koymaksa en doğru seçenektir diyebiliriz. Hyalüronik asit dolgular büyük bir moleküler ağırlığa sahiptir ve cilde enjekte edildiğinde ağırlıklarının 1000 katı nemi taşırlar. Vücudunuzda doğal olarak da bulunan bu maddedinin tetiklenmesi ya da cildinize enjekte edilmesi cildinizin sıkı ve gergin görüntüsünü yeniden kazandırır.

Derin kırışıklıklar:

Daha derin kırışıklıklar ve bu yüzden oluşmuş olan deri fazlalığını gidermenin en iyi yolu yüz germe operasyonudur. Düzenli yapılacak botoks enjeksiyonla da geçici olarak kırışıklıkların görünümünü azaltabilirsiniz. Ne yaptırırsanız yaptırın zaman ve haliyle yaş alma süreci devam eder. Kalıcı sonuçlar elde etmek için en iyi sonuç cerrahi müdahele ile yüz germe operasyonuna bir şans vermek olacaktır. Zaman içinde tekrar edilecek botoks enjesiyonla gerekli rötuşler yapılırak sıkı cilt görüntüsü korunur.

Haberin Devamı

Menopoz döneminde daha sağlıklı bir cilt için…

- Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın:Sıcak su ve buhar banyosu arada bir iyi olsa da cildizi kurutur. Bu yüzden her gün cildinizi soğuk suyla temizleyin.

- Hergün güneş koruyucu sürün: Hava ve mesim koşulları ne olursa olsun cildinizi her zaman direct ve indirect güneş ışınlarından korumalısınız. Özellikle menopoz döneminde saydam cilt görüntüsünü ve lekelenmeleri engellemek için yapacağınız en iyi şey anti aging özellikli minimum SPF 30 güneş koruyucuları kullanmaya özen gösterin. Yaz aylarında mutlaka şapka ve gözlük kullanın.

- Doğru besinlerle içten dışa nem kazandırın: Topikal olarak uygulanıdğınız kremler cildinize belirli düzeyde nem sağlar ancak hiç bir şey içten dışa beslenmeden daha iyi olamaz. Menopoz döneminde bol miktarda Omega-3 gibi yağ asitleri içeren somon, fındık ve ceviz gibi yiyecekler tüketin. Ayrıca hergün ortalama 1,5-2 litre su içmeyi de ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Sevgiyle :)

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik