Tekirdağ "Merak Gençlerimizi Uyuşturucuya İtebiliyor"

"Merak Gençlerimizi Uyuşturucuya İtebiliyor"

25.06.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

Merak Gençlerimizi Uyuşturucuya İtebiliyor

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, merak, özenti, kendini ispat etme ve aile sevgisinden yoksun olma gibi unsurların gençleri uyuşturucuya ittiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çelikayar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlar ile uyuşturucu kullanımının azaldığını belirtti.

Uyuşturucunun sadece onu kullanan kişiyi değil, çevresindeki insanları da etkileyen bir madde olduğuna dikkati çeken Çelikayar, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda yapılan operasyonlar, ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu binlerce gencimizin hayatını kurtarıyor. Yanı sıra tedavi alanında yapılan, arzı azaltan uygulamalar da her geçen gün daha da gelişme gösteriyor. Aynı zamanda toplumun duyarlı kesimlerinin bir araya geldiği sivil kuruluşlar da değişik vasıtalarla uyuşturucu ile mücadele etmekteler. Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil, iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide onları asla yalnız bırakmasınlar."