Gündem Meral Akşener kimdir?

Meral Akşener kimdir?

17.04.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meral Akşener hakkında ağır ithamlarda bulundu. Peki, Meral Akşener kimdir? İşte Meral Akşener hakkında detaylı bilgiler...

Meral Akşener kimdir

MHP Genel Merkez Yönetimi, Meral Akşener'in Genel Başkan Devlet Bahçeli için kullandığı "Başparalelci" ifadesi nedeniyle inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Meral Akşener'in ifadeleri sorulan Bahçeli "Bu kadar çirkin bir ifade olamaz. 101 veya 105 kişi paralelden gözaltına alınırken MHP Genelbaşkanı'na baş paralelci diyemezler. kendisi bu kadar paralel ile haşır neşirken MHP'ye baş paralelci diyemez. Bu kadar edepsiz terbiyesiz olunmaz." dedi.

MERAL AKŞENER KİMDİR?

Meral Akşener (18 Temmuz 1956, Gündoğdu, İzmit), Türk siyasetçi. 20. 21. 23. 24. 25. dönem MHP milletvekili, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. XX., XXIII., XXIV.ve XXV. Dönem İstanbul, XXI. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk annesidir.

Haberin Devamı

En son 1968 yılında CHP'den Millet Meclisi başkanvekili seçilen muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde güldal mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili oldu. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Bulunduğu parti olan MHP'den 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedi.

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oy kaybederek mecliste temsil edilen 4. parti olunca 30 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım demiştir.