Gündem Merasim Sokak davasında karar

Merasim Sokak davasında karar

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016’da 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili, 68 sanığın yargılandığı davada karar verildi.

Merasim Sokak davasında karar

PKK/KCK iltisaklı TAK’ın üstlendiği bombalı terör saldırısını, terör örgütü üyesi “Zinar-Raperin” kod adlı Abdulbaki Sömer’in yaptığı anlaşılmıştı. İddianamede, PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ile PYD elebaşı Salih Müslim’in de arasında yer aldığı 50 kişi de sanık olarak yer almıştı.

Haberin Devamı

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar Kudbettin Onur, Ahmet Karaman, Muharrem Canikli, Hayrettin Tomak, Hüseyin Karadaş ve Metin Aslan’a, “devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma” suçundan birer, 29 kişiyi “kasten öldürme” suçundan da 29’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca bu sanıklar, 75 kişiye yönelik “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” ve “patlayıcı maddeleri bulundurmak, nakletmek” suçlarından bin 185’er yıl hapis cezası ile 33 bin 320’şer lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanıklar Bahri Deniz ve Metin Onur’u “silahlı terör örgütü üyeliği”nden 9’ar yıl hapis cezasına mahkum eden heyet, sanıklar Mustafa Bulut, Turgut Kahraman, Hüseyin Gökduman, Murat Karacan, İsmail İpar, Metin Cura ve Hasan Avsan’a “dolandırıcılıktan” 6’şar yıl hapis ve 12 bin lira adli para cezası verdi. Sanıklar Serdar Bulut ve Uğur Yüce’nin beraatine hükmeden mahkeme, İstanbul’da aynı suçtan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan sanık Sinem Oğuz’un dosyasının reddini kararlaştırdı. Sanıkların cezasında indirim uygulanmadı. Mahkeme heyeti, Salih Müslim ile terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu firari 50 sanığın dosyasının ayrılmasına hükmetti.