Gündem ‘İnşaatı kendim yaptım Hakan Şükür yaptırmadı’

‘İnşaatı kendim yaptım Hakan Şükür yaptırmadı’

06.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan, firari eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür’ün babası Sermet Şükür, hakim karşısına çıktı.

‘İnşaatı kendim yaptım Hakan Şükür yaptırmadı’

Kayyum atanan İnelsan şirketiyle FETÖ’nün parasını akladığına dair ihbarda bulunulan Sermet Şükür, Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Şükür, “Bir inşaat yaptım, kendim yaptırdım. Hakan Şükür bana yaptırmamıştır, bu şekilde inşaat işlerini takip etmiyorum. İnelsan ile herhangi bir iş yapmadım, kimseyi tanımıyorum. İkinci inşaata başladım fakat soruşturma nedeniyle bitmedi. Hakan Şükür’ün menajerliğini yaptım ve birçok transfer gerçekleştirdim, 50 yıl esnaflık yaptım, gelir kaynağım budur. Bana gönderildiği söylenen para; kardeşim ev yapmıştı, Hakan da ev almıştı, parayı bana gönderdi. Ben de parayı ödeyerek tapuyu Hakan adına aldım. Söz konusu para bu taşınmaza aittir. FETÖ’cü tanıdığım bir kişi yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum, beraatimi talep ediyorum” diye savunma yaptı. Duruşma, 16 Nisan’a erteledi.

Gül’ün doktoruna FETÖ’den 7.5 yıl hapis cezası

Haberin Devamı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doktoru ve eski Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü Sedat Caner’e, FETÖ’ye üye olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Caner, hükümle birlikte yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakola imza verme şartıyla tahliye edildi.

Caner’in, iddianamede ve cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünde de “terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

Caner’in, adına kayıtlı GSM hattı ile FETÖ’nün tepe yönetiminde yer alan Tuncay Delibaşı ve Hamdi Akın İpek ile yoğun telefon görüşmesi ve mesaj trafiği olduğuna yer verilen iddianamede, sanığın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısının ardından Bank Asya’daki hesabını artırdığı ve ByLock kullandığı da kaydedilmişti.