Mercek Altı: Monokrom Tarz

Ahengin ana kaynağı olan monokrom, son zamanların en çok dikkat çeken detaylarından. Sokak modası için farklı ve şık bir tarzın oluşmasını sağlayan kombinler, bu akımı kuvvetlendiriyor. Çizgili desenlerde ve genel olarak ikili renk kombinlerinde; siyahla beyazın keskin geçişlere sahip uyumunu, günlük giyime elegan bir hava katmasını ele alan bir aşk hikayesi adeta. Üstelik bu aşk, 1960’lı yıllardan bu yana devam eden bir bütünlüğün, tekrardan oluşumuna da şahitlik ettiriyor insanı. Beyazın masumiyeti siyahın asaletine karışıp, harika stilleri ortaya çıkarıyor. Geometrik desenlerin, yatay ve dikey çizgilerle yarıştığı, kazananın siyah beyaz kombinler olduğu bir sezonla baş başayız.

Haberin Devamı

Günümüz trendleri arasında sayılan monokrom; biraz daha yumuşak yorum kazanarak, aksesuar seçimlerinde özgür renklerle beslenebiliyor artık. Tepeden tırnağa aynı rengin farklı tonlarından oluşan kombinler, biraz daha iddialı tarzlara yönelik. Kıpkırmızı kombinlerin popülerliği iddiaya biraz da cesaret enjekte etmişe benziyor.

Monokrom tarzın katı kuralları artık sokak modası için bir tabu değil. Yukardan aşağıya sadece tek rengin kullanıldığı ama ayakkabı ve çanta modelleri ile yumuşatıldığı kombinlerde çok hoş bir görünümle sonuçlanabiliyor. Aslında beyazın hakim olduğu kombinlerde rastlanan farklı renkler, yumuşak bir geçişin sofistike havasını ispatlar cinsten. Özellikle de bu durum, bembeyaz kombin seçimleri ile dolu bir Yaz mevsimi düşüncesini tetikliyor ve düşündükçe insanın içini ısıtmaya yetiyor.

2015 sezonu iddiasını70’li yılların edasına dayatınca, 60’lı yılların aşkını hatırlamadan olmaz dedirten kombinler sarı rengi ve tonlarını da ele alıyor. Sarı ve tonlarına karşılık pudra pembesi de yine isminden çok fazla söz ettirecek bir tarzın hakimiyetini bizlere bahşediyor. Renklerden laf açılmışken, lacivert, bej, bebek mavisi ve tabii ki de nötr ton kraliçesi gri kombinler sezonun bir diğer seçimlerini oluşturuyor.

2015'in Yaz trendleri hakkında farklı konuları ele aldığım 'ye de beklerim.

Haberin Devamı

2015'in Yaz trendleri hakkında farklı konuları ele aldığım 'ye de beklerim.