Gündem Merdivenaltı hipnoza dikkat!

Merdivenaltı hipnoza dikkat!

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın hipnozu geleneksel ve tamamlayıcı tıp olarak kabul etmesinden sonra hipnoz tedavisinin bilinirliliğinin arttığını kaydeden Avrupa Hipnoz Birliği Konseyi üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Ali Eşref Müezzinoğlu, hipnozun kanser tedavisinde kullanılan ilaçların etkisini artırarak, tedaviyi hızlandırdığını söyledi.

Merdivenaltı hipnoza dikkat

Korkular gideriliyor
Türkiye’de de hipnoz tedavilerinin başarıyla uygulandığını özellikle diş tedavisi sırasında, korkuların giderilmesi, kadın hastalıkları, cinsel sorunlar, cilt hastalıkları ve psikosomatik hastalıkların tedavisinde hipnozdan yararlanıldığını kaydeden Müezzinoğlu şöyle devam etti:
“Türkiye’de hipnoz tedavisini yüzde 60 oranında kadınlar yaptırıyor. En önemli konu hipnozun hekimler tarafından hastanelerde, kliniklerde yapılması. Ancak ne yazık ki, merdiven altı yerlerde vatandaşlar özellikle eğitimsiz, tıp mensubu olmayanların yaptıkları hipnoz tedavilerine karşı dikkat etsinler. Fayda yerine zararla karşılaşabilirler.”