Gündem Merhaba ikinci hayat

Merhaba ikinci hayat

14.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 yıldır diyalize bağlı yaşayan KKTC’li 19 yaşındaki Can Özdil, Antalya’da yapılan böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuştu. Özdil, diyalizden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi

Merhaba  ikinci hayat


KKTC’de yaşayan, hem yaşı hem kilosu 19 olan Can Özdil, Antalya’da yapılan böbrek nakliyle yeniden yaşama tutundu. Yaklaşık 9 yıldır hemodiyalize mahkûm olan Can Özdil’in şansı, Türkiye’deki yakınlarını ziyarete geldiğinde güldü. Ailesiyle birlikte Kilis’teki akrabalarını ziyaret eden Can Özdil’e, böbrek bulunduğu haberi verildi. Bunun üzerine Antalya’ya gelen Özdil’e, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nde Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından böbrek nakli yapıldı.

3-4 ay sonra dönecekler

9 yıldır diyalize girdiğini belirten Can Özdil, “Şimdi diyalizden kurtuldum, çok mutluyum. En çok motosiklet kullanmayı istiyorum” dedi. Anne Hülya Özdil ise “Can, 2006 yılından bu yana diyalize giriyor. Biz Kilis’teyken kadavradan böbrek bulunduğunu haber verdiler. Hemen Antalya’ya geldik ve nakil yapıldı. Can nakilden sonra toparlanacak, gelişip kilo alabilecek. Şu an kilosu 19, boyu 107 santim. Doktorlarımız gelişimi için zaman gerektiğini söylüyor. Can’ın durumu iyi olursa 3-4 ay sonra yaşadığımız Lefkoşa’ya dönmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.