Gündem Meriç’te boğulan kaçak FETÖ şüphelisi

Meriç’te boğulan kaçak FETÖ şüphelisi

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Edirne’den Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmek isteyen 8 kaçağın bindiği botun alabora olmasının ardından cesetleri bulunan 2’si çocuk, 3 kişiden Ayşe Abdulrezzak’ın (37), FETÖ şüphelisi olduğu ortaya çıktı. Bottaki bir kişinin Yunanistan’a yüzerek geçtiği saptanırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Meriç’te boğulan kaçak  FETÖ şüphelisi

Yapılan incelemede, boğularak öldüğü belirlenen kadının İzmit’te hakkındaki FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle öğretmenlikten ihraç edilen ‘ByLock’ kullancısı Ayşe Abdulrezzak olduğu belirlendi. Abdulrezzak’ın eşi Uğur Abdulzerrak ile birlikte mahkeme tarafından adli kontrol kararı ile yurtd ışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Çantasından 2 çocuk kimliği çıkan Ayşe Abdulrezzak’ın eşi Uğur’un ise olay sırasında botta olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Haberin Devamı

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, bota bindirilerek Yunanistan’a gitmek isteyenlerin iki aile olduğunu ve onlara 3 Pakistan uyruklu şüphelinin kılavuzluk yaparak nehir kenarına kadar getirdiğini tespit etti.

Kılavuzlar Pakistanlı

Pakistan uyruklu şüpheliler gözaltına alınırken, bottan nehre düşen bir kişinin de yüzerek Yunanistan tarafına geçtiği anlaşıldı. Nehirde cesedi bulunan 2’si çocuk 3 kişi dışında botta bulunan 4 kişinin ise akıntıya kapılarak kaybolduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan AFAD ekiplerinin Meriç Nehri’ndeki aramalarını sürdürürken, kayıpların yakınları olay yerine gelerek çalışmaları izledi.