Ekonomi Merkez BANKASI’NDAN faiz indirimi beklentisi

Merkez BANKASI’NDAN faiz indirimi beklentisi

19.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sonrasında yarın yapılacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimi beklentisi ağırlık kazandı.

Merkez BANKASI’NDAN faiz indirimi beklentisi

Cuma günkü darbe girişiminin ardından değişen piyasa koşulları, ekonomistlerin faiz kararlarında değişikliğe neden olurken, ekonomi yönetiminin aldığı proaktif kararların, Türk Lirası varlıklara destek olduğu belirtiliyor.
25-50 baz puan
Ekonomistler, dolar/TL’de sert oynaklıklar olması durumunda Merkez Bankası’nın faiz indirimine ara verebileceğini, aksi durumda ise 25 ila 50 baz puan indirim yapabileceğini kaydediyor.
İş Yatırım Araştırma Bölüm Yönetmeni Muammer Kömürcüoğlu da, merkezin yarınki toplantısında üst bantta 50 baz puan indirime gideceği yönündeki görüşlerinde bir değişikliğe gitmediklerini söyledi.
Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı ise, TCMB’nin tüm politika araçlarıyla finansal istikrarı sağlamaya yönelik proaktif yaklaşım gösterdiğini, kalıcılığı konusunda güven ortamı oluşana kadar politika faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini belirtti.
Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı, “Merkez, darbe girişiminin daha önceden beklenen faiz indirimini engellediği gibi bir izlenim vermek istemeyecektir. Temkinli bir söylem benimseyerek faiz indirimlerinin sonuna gelindiği ya da yaklaşıldığı mesajını vererek piyasanın kaygılarını giderme yoluna gidecektir” dedi.