Mersin MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ALEVİLERE İFTAR YEMEĞİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ALEVİLERE İFTAR YEMEĞİ

05.10.2016 - 15:59 | Son Güncellenme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayının ilk günü olan 2 Ekim’den bu yana Alevi vatandaşlar için iftar yemeği düzenliyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ALEVİLERE İFTAR YEMEĞİ

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeğinde her akşam yaklaşık 400 kişilik yemek hazırlanırken, 3 çeşit yemeğin yanı sıra lokma tatlısı da servis ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde geçtiğimiz Ramazan ayı öncesinde yapımı tamamlanan ve Mersinli vatandaşların hizmetine sunulan Aşhane’de Alevi vatandaşların talepleri doğrultusunda et, soğan ve sarımsak kullanılmadan hazırlanan yemeklerin ikram edildiği iftarlara vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. İftar programları Muharrem ayının 12’nci gününe kadar devam edecek.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muharrem ayının her dönemde birlik ve bütünlüğü temsil ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın tuttuğu Yas-ı Matem oruçlarının kabul olmasını diliyor, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayını tebrik ediyorum. Rahmeti ve bereketi bol olan bu ayda gerçekleştirilen bu tür etkinlikler bizleri birbirimize daha da yakınlaştırıyor ve bizleri birbirimize bağlayacak en güzel değerleri içinde taşıyor. İslam Alemi için büyük önem taşıyan bu ayın ülkemize ve milletimize birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” dedi.