Mersin MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

02.09.2014 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile birlikte engellilere yönelik ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Engelliler Daire Başkanlığı ve KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yapılacak protokoller çerçevesinde, “belirli bir sermaye yapısına sahip, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına destek olmak” amacıyla 3-14 Eylül 2014 tarihleri arasında ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleneceği bildirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilecek eğitimlerin 11 gün süreceği ve toplam 70 saat olacağı ifade edilen açıklamada, eğitimlerin “girişimci niteliklerinin sınanması, üretim, yönetim, pazarlama ve finansal plan konularını kapsayan iş planı hazırlama” konularında gerçekleştirileceği kaydedildi.
Açıklamada, eğitimler sonunda girişimcilerin, açmayı düşündükleri işletmeyle ilgili hazırlayacakları iş planlarını KOSGEB’e sunduktan sonra, yaptıkları harcamalardan belirli aşamalarda yüzde 80 oranında hibe ve 70 bin lira sıfır faizli kredi kullanma imkanından yararlanacakları dile getirildi.