Mersin Mersin Büyükşehir Belediyespor'un Bileği Bükülmüyor

Mersin Büyükşehir Belediyespor'un Bileği Bükülmüyor

23.01.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da, 5 haftadır alınan galibiyetlerin sevinci yaşanıyor. Üst üste gelen galibiyetlerden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Genel Menajer Melahat Aydın, "5 maç üst üste kazandığımız için mutluyuz. Galibiyet serimizi sürdürüp, yukarılara tırmanmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesporun Bileği Bükülmüyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 15 maç sonunda 9 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı. 4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından 5 maç üst üste kazanan Mersin ekibi, bu hafta oynayacağı OGM Orman Gençlik karşılaşmasını da kayıpsız geçerek, galibiyet serisine devam etmek istiyor.

"5 maç üst üste kazandığımız için mutluyuz"
Takımın genel durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, lige zorlu maçlarla başladıklarını belirterek, "Bizim için ilk 2 hafta kötü geçti. Ligin en güçlü takımlarından ikisiyle oynadık ve mağlup olduk. Aslında yenebilirdik ama ligin başı olduğu için maçlarda çok direnemedik. Ardından ise oynadığımız 4 maçta güzel bir oyun sahaya yansıttık ve bu maçlardan galibiyetler aldık. Ancak Avrupa’da oynadığımız maçlarında etkisiyle bazı maçlarda takımımızda yorgunluk ortaya çıktı. Bu yüzden de 4 maç üst üste kaybettik. Bu maçlarda kötü oynamadık ama hem yorgunluğun verdiği etki hem de maçların kırılma anlarını iyi kullanamamamız mağlubiyetlerde etkili oldu. Tabii biz iyi bir takımız. İstediğimiz zaman her takımı yenebiliriz. Bu yüzden bu mağlubiyetleri kısa sürede unuttuk ve son 5 haftada oynadığımız maçlarda bunu gösterdik. Özellikle son hafta ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Fenerbahçe’yi deplasmanda yenmek çok iyi oldu. Maçın çok zor geçeceğini ve kıran kırana olacağını biliyorduk. Tam da beklediğimiz gibi bir maç oldu. Biz maça çok iyi başladık ve ilk periyotta biraz sayı farkını açarak, maç sonuna kadar bunu koruduk. Maçın başından sonuna kadar sayı anlamında hep öndeydik. Maçı 78-73 kazanmasını bildik. Güzel bir galibiyet oldu. Takımımızı kutluyoruz" diye konuştu.

"Galibiyet serimize devam etmek istiyoruz"
Bu hafta sonu evlerinde OGM Orman Gençlik ile karşılaşacaklarını altını çizen Aydın, "Rakibimiz şu anda 6 galibiyet, 9 mağlubiyetle 11. sırada yer alıyor. Ancak bu durum maçın kolay geçeceği anlamına gelmiyor. OGM Orman Gençlik, ligin iyi ekiplerinden biri. Tecrübeli oyuncularının yanında genç ve dinamik oyuncuları da var. O yüzden bizi evimizde zorlu bir maç bekliyor. İlk maçımızı deplasmanda 7 sayılık bir farkla kazanmıştık. Şu anda biz de aldığımız galibiyetlerle 4. sırada bulunuyoruz. 5 haftadır kazanıyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz için kazanmayı sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle evimizde kaybetmek istemiyoruz. Seyircimize de büyük iş düşüyor. Onların desteği bizim için çok önemli. Onların da vereceği destekle evimizde oynayacağımız maçlardan güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yazarlar