Mersin MERSİN CUP CHALLENGER TENİS TURNUVASI BAŞLADI

MERSİN CUP CHALLENGER TENİS TURNUVASI BAŞLADI

07.04.2014 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

MERSİN CUP CHALLENGER TENİS TURNUVASI BAŞLADI

Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Mersin Cup Challenger Tenis Turnuvası başladı. Bu sene 64 bin Euro ödülü olan turnuvaya, 33 ülkeden 105 sporcu katıldı.
Hafta sonu elemeleri yapılan turnuva, bugün başladı. 13 Nisan'a kadar sürecek olan turnuva, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Olimpiyat Tenis Kompleksi'nde oynanacak. Mersinli Milli Tenisçi Marsel İlhan'ın da mücadele edeceği turnuvanın, bu seneki ödülü 64 bin Euro olarak belirlendi.
Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Birol Gelbul, bu turnuvaların Grand Slam olduğunu, dünyada toprak kortlara alışılması açısından önemli turnuvalar olduğunu belirterek, "Dünyanın ilk 200'ünde bulunan tenisçiler turnuvaya katılıyor. Şu anda çiftler mücadelesi yapılmakta. Bizim Türk sporcularımızın da bu turnuvada başarılar elde edeceğini ümit ediyorum. En önemli tenisçimiz tabi Marsel İlhan. Marsel İlhan'dan bu sene çok ümitliyiz. 2 yıldır biz bu turnuvayı 42 bin 500 Euro ödülle yaptık ancak bu sene bu ödülü yükselterek 64 bin Euro'ya çıkarttık. Tabi biz bu çıtayı git gide yükselteceğiz. Bu aşamada inşallah Mersinimizi Türkiye'den sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz ve Mersin'i tenisin beşiği haline getirmek istiyoruz" dedi.
"4 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR TENİSİ SEVSİNLER DİYE MADALYA TAKIYORUZ"
Mersin'de herkesin kendilerine destek olduğunu ifade eden Gelbul, "4 yaşındaki çocuklar tenisi sevsinler diye onlara madalya takıyoruz. Tenise ilk adımı başlatıyoruz. Biz tenisi sevdirmek istiyoruz. Bütün Mersin'e sevdirmek istiyoruz ve Mersin halkını tenise destek vermeye davet ediyoruz. Tenis sporu herkes tarafından zengin sporu diye biliniyor ama değil. Gerçekte belki 300 TL'lik bir raket, şort, ayakkabı ve tişörtle bu sporu yapmak mümkün. Bu yüzden başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Valiliğimizin desteğiyle bu sporun okullara yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.
"MERSİNLİLER'İ MAÇLARI İZLEMEYE DAVET EDİYORUZ"
Gelbul, bu yılki turnuvaya 33 ülkeden 105 sporcunun katıldığını vurgulayarak, "5-6 Nisan tarihleri arasında elemeler yapıldı. Bugün turnuva başladı. 13'üne kadar sürecek turnuvada 12 Nisan Cumartesi günü yarı final, 13 Nisan Pazar günü de final maçları olacak. Tabi Mersinli milli sporcumuz Marsel İlhan'a destek vermemiz gerekiyor. İnşallah finale gelmesini bekliyoruz. Eğer o burada kupayı kaldırırsa, biz daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Turnuvada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Mersinliler'i de tenis maçlarını izlemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.