Gündem Mersin’de ‘dinleme’ operasyonu

Mersin’de ‘dinleme’ operasyonu

29.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de aralarında vali, vali yardımcısı, hâkim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, 16’sı daha önce meslekten ihraç edilen 27 emniyet mensubuna yönelik operasyon düzenlendi.

Mersin’de ‘dinleme’ operasyonu

Operasyonda 23 kişi gözaltına alınırken, aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdürlerinin de bulunduğu 4 kişinin aranmasına başlandı. Geçen aralık ayında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Güneyde bir il dinlendi” açıklaması sonrası bu ilin Mersin olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce idari soruşturma başlatılmıştı.

23 kişi gözaltına alındı
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 ay süren hazırlık soruşturmasının tamamlanmasının ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yapılan operasyonda 23 emniyet mensubu evlerinde gözaltına alındı. Yasadışı dinlemelerin kilit isimleri olarak bilinen Mersin Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya, İstihbarat Komiserleri İlyas Avcı ve Yavuz Efe adreslerinde bulunmadı.