Mersin MERSİN’DE KIRSAL YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

MERSİN’DE KIRSAL YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

20.10.2015 - 18:17 | Son Güncellenme:

.

MERSİN’DE KIRSAL YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, günümüzde, bilişim ve ulaşım sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte ülkeler arasında son derece sert ve zorlu bir rekabet yaşandığını vurgulayarak, dünyayla rekabet edebilmenin en önemli koşulunun, gelişen yeni teknolojileri üretim sürecine dahil edebilmek olduğunu söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Tarsus Beylice Mahallesi’nde bir firmaya ait Defne Kurutma ve Paketleme Tesisi açılış töreni ile IPARD yatırımları kapsamında üretime başlayan diğer projelerin toplu açılış töreni yapıldı. Törene Vali Özdemir Çakacak ile Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra, Mersin Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, il protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TKDK Mersin İl Koordinatörü Veli Akın, Mersin ve Tarsus’ta kırsal alandaki ekonomik faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla kurulan bu tesislerle, bölge ekonomisinin daha da canlanmasının sağlanacağını belirterek, zengin kaynaklara sahip olan Mersin’in önümüzdeki süreçte, artan oranda sağlanan desteklerle ve gerçekleştirilen yatırımlarla daha da gelişeceğini söyledi.
Eski Bakan Lütfi Elvan ise bu fabrikaların ve tesislerin ortaya çıkmasının, bugüne kadar çalışana ve üretene verilen desteğin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Bugün tarımsal üretimde Avrupa’da birinci sıradayız. İşte bu gelişmenin sürdürülebilir kılınması, kırsal alanda vatandaşlarımızın kendi tesislerine sahip olmaları, istihdam sağlamaları ve üretime katkıda bulunmaları amacıyla, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından önemli destekler veriliyor. Bu destekler, çiftçimizi ayağa kaldıracak, çiftçimizin rekabet etmesine imkan sağlayacak olan desteklerdir. Bu gelişme sizlerin çabalarıyla ve azimli çalışmalarınızla daha da ileriye gidecektir" dedi.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, günümüzde, bilişim ve ulaşım sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte ülkeler arasında son derece sert ve zorlu bir rekabet yaşandığını vurgulayarak, "Dünyayla rekabet edebilmenin en önemli koşulu, gelişen yeni teknolojileri üretim sürecine dahil edebilmekten geçmektedir. İnsan yaşamında her zaman önemli bir yere sahip olan tarım ve gıda sektörü, hızlı nüfus artışı, çevre ve insan sağlığının giderek fazla önem kazanması gibi nedenlerle stratejik bir hüviyet kazanmakta ve önemini her geçen gün daha da arttırmaktadır" diye konuştu.
Ülkemizin, sahip olduğu iklimi, tabiat şartları, bereketli toprakları ve çalışkan üreticisiyle tarım ve gıda sektörlerinde dünyanın en önemli ve en avantajlı ülkelerinden biri konumunda olduğunu dile getiren Çakacak, şöyle devam etti; "Bölgesinde ve dünyada gittikçe güçlenen ve söz sahibi ülke konumuna gelen ülkemiz, tarım sektörünün istikrarlı bir gelişim göstermesi noktasında önemli plan, program ve projeler üretmeye devam etmektedir. İlimizin sahip olduğu tarımsal potansiyelin en verimli şekilde değerlendirilmesinde, üretimde uluslararası standartların sağlanarak ihracatımızın arttırılmasında, modern üretim teknik ve ekipmanlarının kullanılmasıyla rekabet gücünün geliştirilmesinde, bu ve benzeri programların uygulanmasının, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Bugün açılışını yaptığımız bu tesislerimizin, çiftçimize ve üreticimize dolayısıyla ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum"
"ÜRETİCİ VE GİRİŞİMCİLERİ HİBE DESTEKLERİNDEN YARARLANMAYA DAVET EDİYORUM"
Çiftçileri, üreticileri, girişimcileri bu ve benzeri hibe programlarına proje hazırlayarak başvuruda bulunmaları ve verilen hibelerden en üst düzeyde yararlanmaları çağrısında bulunan Çakacak, “Sunulan projelere verilen hibe desteği ile hem üreticilerimiz daha müreffeh koşullara kavuşacak, hem yeni istihdam alanları açılarak daha fazla insanımıza iş kapısı açılacak hem de bu sayede il ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.
Tören, Defne Kurutma ve Paketleme Tesisi’nin gezilerek, tesisin işleyişi hakkında bilgi alınmasıyla sona erdi.