Mersin MERSİN’DE KOCAMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

MERSİN’DE KOCAMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

31.03.2014 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

MERSİN’DE KOCAMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

Mersin’de seçmen yerel seçimde tercihini MHP’den yana yaptı. MHP, il genelinde Büyükşehir Belediyesi ile 8 ilçede seçimi alırken, CHP 3 ilçede ipi göğüsleyebildi. AK Parti ve BDP ise birer ilçede seçimi kazandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 15 yıllık Macit Özcan’lı CHP iktidarının ardından MHP’li Burhanettin Kocamaz dönemi başladı.
Dün yapılan yerel seçimlerin Mersin’deki resmi olmayan sonuçlarından MHP’nin ezici üstünlüğü çıktı. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Tarsus’un 20 yıllık Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 16 ay boyunca yürüttüğü seçim çalışmasının sonucunu aldı. CHP’nin kalelerinden biri olarak bilinen Mersin’de bugünden itibaren kazanılan belediye başkanlıkları çerçevesinde MHP dönemi başladı. 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Macit Özcan, partisi tarafından 4. dönem için de aday gösterildi ancak, resmi olmayan sonuçlara göre, aldığı 285 bin 222 oy ve yüzde 28,6’lık oranla ikinci sırada yer alabildi. MHP adayı Kocamaz ise aldığı 317 bin 710 oy ve yüzde 31,8’lik oranla Mersin’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Mersin’de iddialı bir çıkışla seçim çalışması yürüten AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ise 279 bin 171 seçmenin oyu ve yüzde 28’lik oranla 3. sırada kaldı.
MERKEZ İLÇELERDE PARTİLER YERİNİ KORUDU
İl genelinde 4 bin 201 sandıkta oy kullanan seçmenlerin ilçelerde de tercihini MHP’den yana yapmaları dikkat çekti. MHP, 13 ilçenin 8’inde seçimi kazanırken, CHP ise ikisi merkezde 3 ilçede başarılı olabildi. AK Parti ve BDP de birer ilçede seçimi aldı. Merkez ilçelerden Yenişehir ve Mezitli’de CHP’nin adayları rakiplerine fark attı.
CHP’nin Yenişehir Belediyesi’ne 3. dönem için de aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı İbrahim Genç, yüzde 42,8’lik oy oranı ve 56 bin 927 seçmenin oyuyla bir kez daha koltuğuna oturdu. Başkan Genç, en yakın rakibi MHP’li Can Müftüoğlu’na 24 bin 195 oy fark attı. Müftüoğlu, yüzde 24,6 oy oranında kaldı.
Mezitli ilçesinde mevcut Başkan Uğur Yıldırım yerine deneyimli belediye bürokratı Neşet Tarhan’ı aday gösteren CHP, bu değişikliğin sonucunu da başarı olarak aldı. 381 sandıkta oy kullanan Mezitli seçmeni, CHP’li Tarhan’a 42 bin 141 oy verdi. Tarhan, yüzde 43,8 oy oranıyla Mezitli’nin yeni belediye başkanı olurken, Tarhan’ı yüzde 26,1 oy oranı ve 25 bin 81 oyla MHP’li Serkan Akkoyuncu izledi.
İki dönemdir Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP’li Hamit Tuna da Mersin’de yerini sağlamlaştıran isim oldu. Bu dönem MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Tuna, genel merkezin tercihiyle 3. dönem için de yeniden Toroslar Belediyesi’nden aday gösterildi. Seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakılan Tuna, aldığı yüzde 36’lık oy oranı ve 55 bin 934 oyla bu değerlendirmeyi haklı çıkardı. Tuna’yı yüzde 26,9 oy oranı ve 41 bin 854 seçmenin oyunu alan AK Parti’li Mehmet Bolat izledi.
AKDENİZ’DE 170 OYLA YENİDEN BAŞKAN TÜRK DÖNEMİ
Akdeniz Belediyesi’nde de durum değişmedi. Gece boyunca CHP ve BDP arasında kıran kırana geçen sonuçlara göre, Akdeniz ilçesinin galibi bir kez daha mevcut Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Fazıl Türk oldu. 599 sandığın tamamının açıldığı resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Necdet Tamamoğulları sadece 170 oyla belediye koltuğunu rakibi Başkan Türk’e kaptırdı. Fazıl Türk, 44 bin 398 oy ve yüzde 29,8 oy oranı ile 3. kez Akdeniz Belediye Başkanı seçilirken, CHP’li Tamamoğulları ise yüzde 29,6’lık oran ve 44 bin 228 oyda kaldı.