Mersin MERSİN’DE ORMAN İŞÇİLERİNE AĞAÇ KESME EĞİTİMİ VERİLECEK

MERSİN’DE ORMAN İŞÇİLERİNE AĞAÇ KESME EĞİTİMİ VERİLECEK

20.08.2014 - 15:16 | Son Güncellenme:

.

MERSİN’DE ORMAN İŞÇİLERİNE AĞAÇ KESME EĞİTİMİ VERİLECEK

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman emvali üretim işinde çalışan işçilere ağaç kesme, motorlu testere kullanımı ve iş güvenliği gibi konularda eğitim verecek. İlk eğitim Erdemli ilçesinde 25 kişilik grupla başladı.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında Bölge Müdürlüğünce orman emvali işçilerini eğitime alacaklarını bildirdi. İlk uygulaması Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nde 19 Ağustos 2014 tarihinde başlayan eğitime, Bölge Müdürlüğü bünyesinde orman emvali üretim işinde çalışan köylüler ve kooperatif üyelerinin katıldığını belirten Baca, “Eğitimde iş güvenliği ve sağlığı kuralları, ağaç kesim, boylama ve motorlu testere kullanım teknikleri verilecek. Eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanması ile üretim işi, eğitimli ve belge sahibi profesyonel işçiler tarafından yapılacak, iş kazaları, üretimde kalite ve miktar kayıpları asgariye inecek” dedi.
Devlet ormanlarında gerçekleştirilen üretim işlerinin orman köylerini kalkındırma kooperatif üyeleri ve köylülere öncelikli olarak yaptırıldığına dikkat çeken Baca, “Ormanlarda gerçekleştirilen üretim işçiliği iş kazası riski yüksek meslek grupları arasında yer alıyor ve teknik standartlara uygun üretilmeyen orman ürünleri idarenin zarara uğramasına sebep oluyor. 100 kişinin başvurduğu eğitim 25’li gruplar halinde birer hafta süreyle 1 ay süreyle devam edecek. 8 adet işletme müdürlüğümüzde, Eylül ayı içerisinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan iş güvenliği uzmanları olan uzman orman mühendisleri tarafından uygulamalı ve teorik eğitim verilerek, üretim işçilerimiz sertifikalı olacaklar. Önümüzdeki yıllarda orman üretim işçiliğinde yeni yapılacak düzenlemelerle sertifikalı olmayan işçimiz kalmayacak, profesyonel, belgeli olan işçilerimiz çalışacak” ifadelerini kullandı.