Mersin Mersin'de stadyum krizi-Mersin Haberleri

Mersin'de stadyum krizi-Mersin Haberleri

18.03.2015 - 13:27 | Son Güncellenme:

Sezon başından beri bir çok sıkıntı çeken Mersin İdmanyurdu’na, şimdide Mersin Arena’da idman yapamama kararı verildi. Bu duruma tepki gösteren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "O statla ilgili ben hiç konuşmuyorum. Yönetim karar verirse biz orada oynarız, oynama derlerse oynamayız. Ben stadın çalışanlarından, sorumlularına kadar herkesi kınıyorum" dedi.

Mersinde stadyum krizi-Mersin Haberleri

Sezon başından beri bir çok sıkıntı çeken Mersin İdmanyurdu’na, şimdide Mersin Arena’da idman yapamama kararı verildi. Bu duruma tepki gösteren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "O statla ilgili ben hiç konuşmuyorum. Yönetim karar verirse biz orada oynarız, oynama derlerse oynamayız. Ben stadın çalışanlarından, sorumlularına kadar herkesi kınıyorum" dedi.
Mersin İdmanyurdu ile Beşiktaş arasında oynanan sezonun ilk maçından sonra saha bozukluğu ile Türkiye gündemine oturan, o günden sonra bakıma alınan Mersin Stadyumu’nun geçtiğimiz günlerde hazır hale geldiği ve artık kullanılabileceği açıklanmıştı. Ancak bu hafta stat idman için Mersin İdmanyurdu’na verilmedi. Mersin İdmanyurdu’nun Mersin Arena’da 3 gün idmanı olması rağmen kendilerine stat verilmediği için yine idmanlarını Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda yapıyor.
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısında duruma tepki gösteren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Statla ilgili ben hiç konuşmuyorum. Bütün her şeyi yönetime atıyorum. Yönetim karar verirse biz orada oynarız, oynamayacağız derse de oynamayız. Ben stadın çalışanlarından, sorumlularına kadar herkesi kınıyorum. Bundan sonrada o statla ilgili ben konuşmam. Bütün kararı verecek olan başkandır. Benim tek istediğim şey 10 maçımızı iyi bir şekilde bitirmek" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


"ESKİŞEHİRSPOR KARŞISINDA BİZE YAKIŞMAYAN BİR OYUN OYNADIK"


Bugüne kadar iyi gittiklerini belirten Çalımbay, "Son oynadığımız maç bize yakışmayan bir maçtı. Hakikaten buraya geldiğimden beri mağlup olduğumuz maçlarda oldu ama bu kadar kötü oynadığımızı, bu kadar verimsiz olduğumuzu görmedim. Söyleyecek söz bile bulamıyorum. Bir pozisyon bile bulmadan maçı bitirdik. Bu bizim için üzücü oldu. Ben arkadaşlarımdan böyle bir performans beklemiyordum. Burada bir sürü şey olabilir ama bu bir mazeret olmaz .Bizim sahada profesyonel olmamız gerekiyor ve herkesin de sorumluluğunu bilmesi gerekiyor demiştik. Burada herkesi kastetmiştik. Demek ki birileri sorumluluğunu yapmadığı içinde maalesef böyle şeylerde ortaya çıkıyor. Ancak geriye dönüş olmadığı için yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Haberin Devamı


"GAZİANTEP MAÇI BİZİM İÇİN HEDEF MAÇ"


Önlerinde 10 maç olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Biz şimdi 10 tane maçımıza bakacağız. Tekrar iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Onun içinde şu anda tek düşüncemiz oynayacağımız Antep maçı. Antep maçından sonra yapılacak bir dinlenme süreci bizim için iyi olacak. Çünkü sezon başından bugüne kadar baktığınız zaman hemen hemen hep aynı oyuncularla oynadık. Bizde ne zaman cezalı olduğu zaman, eksik olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bunun sıkıntılarını da bu hafta yaşadık. Tabi yabancı oyuncu konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim devre arası yerli takviye yapamamamız, bize bir dezavantaj oldu. Çünkü lig uzun bir maraton. Tabi ki sakatlıklar olacak, cezalılar olacak; bir süre şeyler yaşanıyor. Artık bu sorunların geçtiğine inanıyoruz. Antep maçıyla mutlaka iyi bir ivme yakalayacağımıza inanıyoruz. Antep maçı bizim için çok önemli bir duruma geldi. Tabi ki Eskişehirspor maçı gibi oynarsak galip gelme şansımız yok. Öyle oynama şansları da yok. Onun için taraftarlarımıza çok büyük bir iş düşüyor. Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Taraftarlarımızın desteği bu konuda çok önemli. Onların desteği ile bu işin üstesinden geleceğiz. Ben bazen futbolcu arkadaşlarımıza da fazla kızamıyorum. Bütün maçlarda oynayan çok arkadaşımız var. Onların da belli bir düşüş göstermeleri normal. Önemli olan bunu en kısa sürede atlatmak. Antep maçında kaleci Nihat büyük ihtimalle oynayamayacak, onun dışında birkaç arkadaşımız daha var. İnşallah onlar iyileşir de onlara şans veririz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


ATILMAZ: "STADI İDMAN İÇİN VERMEDİLER"


Çalımbay’ın ardından statla ilgili açıklama yapan Mersin İdmanyurdu Genel Menajeri Kerem Atılmaz, "Bizim Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü idmanımız Mersin Stadyumu’ndaydı. Hatta bir de hazırlık maçı almıştık. Tabi statta normal lig maçlarını yapmadan evvel orada antrenman yapmak lazım ki; sahanın durumunu bilelim. Zaten daha önce yaptığımız idmanlarda da sadece sahanın belli bölümlerinde de çalışıyorduk. Dediler ki: "Kale önleri, güneş görmeyen alanlarda antrenman yapmayın, kullanmayın." Ben stat müdürünü bu hafta için aradım ve idman günleri ve saatlerini söyledim. Stat müdürü bana, "Antrenmana verilmiyor, sadece maç yaparsanız verilecek" dedi. Biz maç yapmadan önce bir stadda antrenman yapmak gerekir. İl Müdürünü aradım ve o da aynısı söyledi. "Biz antrenmana vermiyoruz" dedi. Bende neden vermediğini söyledim. "Biz sadece maça vereceğiz" dediler. "Bende şaşırdım" dedi.
Basın toplantısının ardından takım Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda Rıza Çalımbay yinetiminde antrenman yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren idman, ısınma koşusu ile başladı. Dar alanda pas çalışması ve taktik çalışmasının yapıldığı idmanda oyuncuların morallerinin yüksek olduğu görüldü.