Mersin Mersin'de Üreticilerde "Yatak Limon" Telaşı

Mersin'de Üreticilerde "Yatak Limon" Telaşı

11.12.2017 - 10:51 | Son Güncellenme:

Silifke'de hasat ettikleri limonları yaz döneminde daha yüksek fiyattan değerlendirmeyi amaçlayan üreticiler, ürünleri soğuk hava depolarında saklamak için hazırlamaya başladı

Mersinde Üreticilerde Yatak Limon Telaşı

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirdikleri limonu yaz aylarında piyasaya sunarak daha fazla gelir elde etmeyi amaçlayan üreticiler, "yatak limon" hazırlığına başladı.

Haberin Devamı

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, soğuk hava depolarına gönderilip buralarda saklanacak ürünlerin kağıda sarılarak, sandıklanmaya başlandığını söyledi.

Saklamaya hazır hale getirilen limonun Kırobası Mahallesi'ndeki soğuk hava depolarında muhafaza edilip, temmuz ve ağustos aylarında satılacağını vurgulayan Doygun, "Yatağa alınan limon üreticisine daha fazla kazandırıyor. Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Kendi imkanlarıyla limonlarını kesip yatağa alan üreticiler, daha sonra satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor." dedi.

Doygun, bu yıl sezondaki limon fiyatlarının da üreticiyi memnun ettiğini bildirerek, geçen yıl 1 lira civarında olan kilogram fiyatının bu sezon 2 lira ve üzerine çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

İlçe genelinde yaklaşık 20 bin dönüm araziden 80 bin ton ürün hasadı yapılmasının beklendiğini kaydeden Doygun, üreticilerin bu sezonu kazançlı tamamlamayı hedeflediğini sözlerine ekledi.