Mersin Mersin'deki "Kıl Keçisi Islahı Projesi"

Mersin'deki "Kıl Keçisi Islahı Projesi"

20.02.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

Üreticilere dağıtılan damızlık kıl keçileri, ilk yavrularını verdi

Mersindeki Kıl Keçisi Islahı Projesi

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından küçükbaş hayvancılığa destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Mersin'de Kıl Keçisi Islahı Projesi" kapsamında dağıtılan damızlık kıl keçileri, ilk yavrularını verdi.

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mersin’de Kıl Keçisi Islahı Projesi" meyve vermeye başladı.

Tarsus'ta 89 üreticiye 371, Erdemli'de 80 üreticiye 268, Çamlıyayla'da 37 üreticiye 152, merkez mahallelerde de 31 üreticiye 119 adet olmak üzere 237 üreticiye toplam 910 kıl keçisi dağıtımı gerçekleştiren ekipler, damızlık olarak kullanılan tekelerden ilk yavrularını alan üreticinin yüzünü güldürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ecevit Üner, sürüsünde 12 tekesi olduğunu bunlardan 4'ünü proje kapsamında aldığını ifade etti.

Damızlık olarak aldıkları tekelerden verim almaya başladıklarını aktaran Üner, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Dağıtılan tekeler şimdiden sürümüzü bereketlendirdi ve önümüzdeki yıllarda bu verim daha da artacak. Çok iyi düşünülmüş bir projeydi ve daha şimdiden verim almaya başlamışken, önümüzdeki yıllarda çok daha güzel verim alınacak bir proje oldu. Burada önemli olan tekede ırk ve cins değişimi. Hayvancılar için önemli olan da bu kan değişikliğidir. Biz tutup da Erdemli'deki Yörüklere gidemeyiz. Ama belediye bizlere istediğimiz kan değişimini bu destekle sağladı."

Bir başka üretici İbrahim Şenşahin ise, projeyle kendilerine büyük bir katkı sağlandığını vurguladı.

Verilen tekelerle ırk değişimi ve kaliteli üretim amaçlandığına dikkat çeken Şenşahin, "Bu sene de bu amaca eriştik. Daha şimdiden güzel verim elde ettik. Bizlere dağıtılan tekeler, elimizdeki hayvanlardan daha kaliteliydi ve üretimimizde bu şekilde kaliteli şekilde artıyor." ifadelerini kullandı.