Gündem Mersin’deki tüm nağmeler Soma faciası için çalınıyor

Mersin’deki tüm nağmeler Soma faciası için çalınıyor

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

13’üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin’den yayılan nağmelerle sürüyor...

Mersin’deki tüm nağmeler Soma faciası için çalınıyor

Özel mekanların konser alanı olarak seçildiği festivalde Mersin’in tarihi yerlerine özellikle dikkat çekiliyor. Festival mekanları arasında en yoğun ilgiyi gören yerler, Roma döneminde suçluların obruğa atılıp vahşi hayvanlara yem edildiği ve doğal bir akustiğe sahip olan Kanlıdivane Antik Kenti, Tarsus St. Paul Müzesi ve Latin Katolik Kilisesi oldu. Kilisede gerçekleşen Yükselen Yıldızlar Akşamı izleyiciden bolca alkış aldı.

Buika 10 Haziran’da
Gecenin bir diğer dikkat çeken tarafı ise Kilise Papazı Pawel Szymala’nın misafirleri Soma için saygı duruşuna davet etmesiydi. Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı ve ekibinin titizlikle hazırladığı festival aynı zamanda çeşitli dans topluluklarını da müzikseverlerle buluşturdu.
31 Mayıs’ta gerçekleştireceği Mersin konserini rahatsızlığı nedeniyle erteleyen İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika, 10 Haziran’da Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde olacak. 12 Haziran’da sona erecek olan festivalde 9 Haziran akşamı dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve 11 Haziran akşamı ise Arap-Hint müziğinin önde gelen isimleri arasında yer alan Yair Dalal, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ve perküsyon ustası Erez Mounk ile birlikte konser verecek.