Adana MERSİN İDMANYURDU - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN

MERSİN İDMANYURDU - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN

20.09.2014 - 23:27 | Son Güncellenme:

.

MERSİN İDMANYURDU - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2013 yılında sözleşmesi fesih edilen Çek futbolcu David Bicik’in alacakları nedeniyle FIFA’nın takıma ‘transfer yasağı’ getirdiğine ilişkin iddiaları doğruladı. Çalımbay, “Futbolcunun avukatı ve bizim avukatlarımız konuştu, yasak var ama halledilecektir” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Çaykur Rizespor’u 2-0 yenen Mersin İdmanyurdu’da teknik direktör Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligin ilk haftalarında iyi futbol oynamalarına rağmen şanssız puan kayıpları yaşadıklarını belirten Rıza Çalımbay, bugün de maçın sonuna kadar tempoyu yüksek tutup, iyi futbol oynadıklarını söyledi.
Çalımbay, Çaykur Rizespor’un kendilerini zorlayacaklarını bildiğini ifade ederek, “Süper ligde artık kolay maç yok. Gollerimizi zamanında bulduk. İhtiyacımız olan iyi bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.
Ligde kalıcı olmaları için galibiyetleri sürdürmeleri gerektiğine dikkat çeken deneyimli hoca, “İyi bir strateji yakalamamız gerekiyor ligde kalıcı olmak için. Sıkıntılarımız devam ediyor, tesis ve saha problemimiz var. Dışarıda oynadığımız süre içerisinde bunlar halledilirse, sonrasında da iyi bir seri yakalarsak ligi iyi bir yerlerde bitirebiliriz” şeklinde konuştu.
Çalımbay, 2013 yılında Mersin İdmanyurdu’nda oynayan ve 100 bin Euro’luk alacağı ödenmeyerek sözleşmesi fesih edilen Çek futbolcu David Bicik’in alacakları nedeniyle FIFA’nın takıma ‘transfer yasağı’ getirdiğine ilişkin iddiaları doğruladı. Konunun yönetimi ilgilendirdiğini söyleyen Rıza Çalımbay, “Bir arkadaşımızın burada ödenecek cüzi bir parası vardı, ödenmeyecek para değil. Hem kulübün, hem de futbolcunun unutmasından dolayı bu duruma gelmiş, kimse de bilmiyor. Futbolcunun avukatı ve bizim avukatlarımız konuştu, yasak var ama halledilecektir” ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise 2-0’lık bir yenilgiyi beklemediklerini ifade etti. Oyun anlamında iki takımın da bekleneni veremediğini, maçın seyir kalitesinin düşük olduğunu söyleyen Özdilek, şöyle devam etti:
“Böyle maçlarda bu tür goller yemeyeceksiniz. Duran toplarda adam paylaşımında hatalar yaptık, böyle bir pozisyonda mağlup duruma düştük. Değişiklikler bizi biraz daha iyileştirdi ama ilerideki oyuncularımız üretken değillerdi, beklenenin altında kaldılar. Üretemediğimiz bir karşılaşma oldu. Takımların bir yerlere ulaşabilmesi için bu tür maçları kaybetmemesi gerek. Fiziksel olarak iyi değildik, pas hatalarımız vardı, bunları geliştirmeliyiz. Öndeki oyuncularımız daha üretken olmalıydı, bunları sahaya yansıtamadık. Duran top oyunun kırılma noktası oldu, belki bizim için olacaktı ama Mersin İdmanyurdu bulunca onlar için kırılma noktası oldu. Dediğim gibi, üretkenlik anlamında geri kaldık.”