Mersin Mersin'in ilk kitap fuarı açıldı

Mersin'in ilk kitap fuarı açıldı

28.11.2015 - 13:30 | Son Güncellenme:

Mersin’in ilk kitap fuarı, CNR Holding tarafından açıldı. Mersin Kitap Fuarı’na 75 yayınevi katılırken, fuar boyunca 40’a yakın yazar da imza günü ve söyleşi etkinlikleriyle Mersinlilerle buluşacak.

Mersinin ilk kitap fuarı açıldı

Mersin’in ilk kitap fuarı, CNR Holding tarafından açıldı. Mersin Kitap Fuarı’na 75 yayınevi katılırken, fuar boyunca 40’a yakın yazar da imza günü ve söyleşi etkinlikleriyle Mersinlilerle buluşacak.
Mersin Kitap Fuarı, bugün düzenlenen törenle CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş. ile Basın Yayın Birliği işbirliğinde organize edilen CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İl Kültür Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştiriliyor. 6 Aralık 2015 akşamına kadar açık kalacak fuarda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletiler düzenlenecek. Aralarında İpek Ongun, Ali Nesin, Sabahattin Önkibar, Mustafa Fırat Çelikbaş, Nevin Nesrin Aydın, Dr. Nedim İnce’nin de bulunduğu yaklaşık 40 yazar da imza günleri ve söyleşilerle Mersinli kitapseverlerle bir araya gelecek.
Fuarın açılışına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta, çocukların yerlere oturarak kitap okumaları dikkat çekti.

Haberin Devamı


“KİTAPLAR İNSANLARI HAYATA BAĞLAR”


Açılışta konuşan Vali Çakacak, Mersin Kitap Fuarı’nın açılışına yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Mersin’de düzenlenen fuarların önemine değinen Çakacak, bugün açılan Kitap Fuarı’nın ise diğerlerinden çok farklı olduğunu vurguladı. Bütün ülkelerin sosyo-ekonomik, kültürel, teknolojik gelişmelerini geçmişten bu yana edindikleri ve her gün üzerine yenisi ekledikleri bilgi birikmelerine borçlu olduklarına işaret eden Çakacak, dünyanın gelişmiş ülkelerinin bilginin önemini kavrayan ülkeler olduğunu belirtti. Bilginin kaynağının da kitap olduğunu dile getiren Çakacak, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye ulaşım çok kolay hale geldi. Bilginin yayılması eskiye oranla çok süratli oldu. Dünyanın neresinde olursa olsun bir bilgi anında dünyaya yayılabilmektedir. Ancak, teknolojinin bu kadar gelişmesine ve insanların bilgiye bu kadar kolay ulaşmasına rağmen, kitapların, basılı yayınların değeri hiçbir zaman azalmamış, bilakis artmıştır. Biz, hem gençlerimizi hem tüm insanlarımızı bilgiyi kullanabilen, yayabilen bireyler olarak görmek istiyoruz. Bunun için kitaplara önem verilmesini istiyoruz. Kitaplar, insanların kişisel gelişimini hızlandırır, dünyaya bakışını değiştirir, hayata bağlar. Biz, kitap kokusundan zevk alan gençler yetiştirmek istiyoruz. Gençlerimize tavsiyemiz, çok okusunlar, okumanın hiçbir zararı olmaz. Bundan dolayı kitap fuarını önemsiyoruz ve fuarın kitaplara ilgiyi artıracağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı


“İNSANIMIZIN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ OKUMAK”


Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise konuşmasında Mersin’in doğal, kültürel ve coğrafi zenginliklere sahip olduğunu ifade ederek, “En büyük eksiğimiz ise bu zenginliğimizi iyi anlatamamak, kentimizde bir ortak payda oluşturamamak, kent kültürünü, kenti iyi tanıtamamak ve maalesef bu nedenle de hak ettiğimiz yerde olamamak. Bu tür fuarlar, bu eksikliğin giderilmesine yönelik bir altyapı çalışması olarak görülebilir. Bugünkü fuar, bugüne kadar açılanlardan çok daha önemli. Maalesef insanımızın en büyük eksikliği okumak. Gençlerimiz, kendilerini okuyarak geliştirirlerse gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacakları için ülkemizin geleceği de daha garanti altına alınmış olacaktır” diye konuştu.
MTSO Başkan Vekili Tanrıöver de kitap fuarını da sektörel fuarlar kadar önemsediklerini söyledi. İş dünyası olarak kendisini doğru ve iyi ifade edebilen gençlere ihtiyaç duyduklarını kaydeden Tanrıöver, gençlere seslenerek, “İş hayatına atıldığınızda en büyük yardımcınız kendinizi doğru ve iyi ifade edebilmeniz olacak. Bu da çok kitap okuyup sözcük haznenizi geliştirmenizle mümkün” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri, kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Çakacak ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek, yayıncılara başarılar dilediler.