Mersin Mersin'in Kurtuluş Yıl Dönümüne Doğru

Mersin'in Kurtuluş Yıl Dönümüne Doğru

14.12.2017 - 16:24 | Son Güncellenme:

.

Mersinin Kurtuluş Yıl Dönümüne Doğru

MERSİN (AA) - Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla ''Zafer Yürüyüşü'' düzenleyecek.

Haberin Devamı

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılında başlattıkları ve geleneksel hale getirdikleri yürüyüşe, bu yıl binlerce kişinin katılımını beklediklerini bildirdi.

Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini herkese göstereceklerini belirten Tuna, ''Bu toprakların her karışında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri var. Onların bize bıraktığı bu mirasa çocuğu, genci, kadını, yaşlısı demeden sahip çıkmalıyız. Düzenleyeceğimiz yürüyüşe tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Geleneksel hale gelen bu kutlamaların Mersin'e sahip çıkma ve tarih bilinci açısından önemli olduğunu aktaran Tuna, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Tüm hemşehrilerimizi 3 Ocak Çarşamba günü saat 08.00'de Toroslar Kuvva-i Milliye anıtı önünde buluşmaya davet ediyoruz. Bu toprakları kanları ve canlarıyla bize vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere atalarımızın emaneti olan cumhuriyetimize sahip çıkmak, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak, ülkemizi ve şehrimizi barış içerisinde daha çağdaş ve mutlu yarınlara taşımak en önemli görevimiz olmalıdır."