Mersin Mersin'in Tanıtım Filmine Bir Uluslararası Ödül Daha

Mersin'in Tanıtım Filmine Bir Uluslararası Ödül Daha

29.11.2017 - 12:50 | Son Güncellenme:

Akdeniz Turizm Forumu için hazırlanan "Mersin'in Gizemi" adlı film, Belgrad'da düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali'nden aldığı "Yılın En İyi Turizm Filmi" ödülünün ardından, Azerbaycan'da gerçekleştirilen Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nde de "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut: "Filme 'turizm elçisi' diyorum, çünkü film ve katıldığı yarışmalar sayesinde uluslararası platformda Mersin adının daha sık duyulması sağlandı"

Mersinin Tanıtım Filmine Bir Uluslararası Ödül Daha

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odasınca (MTSO) hazırlanan "Mersin'in Gizemi (Mystery of Mersin)" adlı tanıtım filminin, Azerbaycan'da düzenlenen Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO'da düzenlediği aylık olağan basın toplantısında, geçen yıl yapılan Akdeniz Turizm Forumu için hazırlanan "Mersin'in Gizemi" adlı tanıtım filminin daha önce Belgrad'da düzenlenen Uluslararası SILAFEST Film Festivali'nde "Yılın En İyi Turizm Filmi" ödülünü aldığını da hatırlattı.

Filmin yeni bir ödül daha kazandığını aktaran Aşut, "En son ödül ise Azerbaycan'dan geldi. Film, Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nde 'Jüri Özel Ödülü' almaya layık görüldü." ifadelerini kullandı.

Filmin, Mersin turizmi açısından büyük katkı sağladığını kaydeden Şerafettin Aşut, şöyle devam etti:

"Filme 'turizm elçisi' diyorum, çünkü film ve katıldığı yarışmalar sayesinde uluslararası platformda Mersin adının daha sık duyulması sağlandı. Bakü'de gerçekleşen festivalde özel ödülün ülkemize veriliyor olması nedeniyle bir de Türkiye temalı özel etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik çerçevesinde Mersin'i tanıtan küçük hediyeler dağıtıldı ve Mersin'in yöresel tatları ikram edildi."

Haberin Devamı

Aşut, Mersin'in turizmine katkı sağlamak adına son 2 yılda birçok çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Çabalarımız neticesinde 'Her şeye rağmen' teması ile düzenlenen ödül töreninde, turizmin dünyadaki en etkin ve prestijli çatı kuruluşlarından birisi olan SKAL tarafından odamıza 'Skalite 2017 Ödülü' verilmiştir." dedi.