Mersin MERSİN MİLLİ EĞİTİM’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

MERSİN MİLLİ EĞİTİM’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

22.08.2015 - 10:41 | Son Güncellenme:

.

MERSİN MİLLİ EĞİTİM’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda ve müdürlüğe bağlı kurumlarda İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü oluşturmak amacıyla ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.
Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yalçın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatör İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özkul ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Müdür Yardımcısı Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda İş Sağlığı ve Güvenliği Birimini kurduklarını ve bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi. Kurumlarına bağlı bin 141 okul ve kurumda İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü oluşturmak için ellerini taşın altına koyduklarını belirten Yılmaz, çalışma barışına katkıda bulunmak için ellerinden geleni hep birlikte yapmak durumunda olduklarını kaydetti. Yılmaz, “Hedefimiz Mersin’de kamu kurumları arasında iş sağlığı ve güvenliği alanında lider kurum olmaktır. Bir an önce okul ve kurumlarımızda bu konu ile ilgili çalışmaların başlatılması acildir. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili herhangi bir acı olayla karşılaşmadan bütün tedbirleri almalıyız. Müdürlüğümüzde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gereklerini uygulamalıyız” dedi.
İş Güvenliği Uzmanı Özkul ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun kurum yöneticilerine getirdiği yükümlülük ve sorumluluklara işaret ederek, risk analizleri ve acil durum planları hakkında açıklama yaptı. Okul ve kurumlardaki tehlikelerin belirlenmesi için risk değerlendirmelerinin yapılması gerektiğini dile getiren Özkul, okul ve kurumlardaki olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve ilk yardım konularında bilgiler verdi.
Toplantıda, okullarda iş sağlığı ve güvenliği konularında Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelge doğrultusunda öğretmen ve diğer çalışanların sağlık ve güvenliği için okul ve kurumlarına ait binalar ile eklentilerin uygun fiziki koşulları taşıyıp taşımadığının incelemesinin yapılması kararlaştırıldı. Okullarda iş güvenliği uzmanı bulundurulması, talimata uygun olarak sağlık ve güvenlik açısından yeterliliğinin araştırılması, artırılması ve sürdürülebilirliğinde uygulamayı hayata geçirmek adına bir dizi karar da alındı.