Cadde Mersin Opera ve Balesi, 'Macbeth'i sanatseverlerle buluşturuyor

Mersin Opera ve Balesi, 'Macbeth'i sanatseverlerle buluşturuyor

25.11.2016 - 14:24 | Son Güncellenme:

Mersin Devlet Opera ve Balesi, uzun süredir provalarını sürdürdüğü, William Shakespeare'in yazdığı, Giuseppe Verdi'nin bestelediği 'Macbeth' operası, sanatseverlerle buluşturuyor.

Mersin Opera ve Balesi, Macbethi sanatseverlerle buluşturuyor

'Macbeth' operası prömiyeri, 26 Kasım'da saat 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek. W. Shakespeare'in en kısası olmasının yanında en önemli trajedilerinden 'Macbeth', iktidar hırsının kölesi olan ve amaçlarına ulaşabilmek için her türlü kötülüğü yapabilecek kadar körleşen insanların öyküsünü anlatılıyor.

Haberin Devamı

Eserin, orkestra yönetmenliğini şef İ. Aytuğ Ülgen, sahne yönetmenliğini Recep Ayyılmaz, dekor tasarımını A. Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Ş. Gizem Betil üstlenirken, koro Şefi L. Aleksanrova Subasheva, Anıl Aydın, koreografisini Serbülent Biçer, ışık tasarımını ise Müfit Özbek üstleniyor.

MDOB orkestrası ve bale bölümünün de görev aldığı eserde başlıca rolleri ise Hulusi Polat, Volkan Şen, A. Sevinç Demirağ, Mine Kurtoğlu, Hasan Berk, Tuncay Kurtoğlu, S. Bülent Bezdüz, Emrah Sözer, Erhan Kaya, Baran Taner, Serin Saybaşılı, Andrei Yevtushenko, K. Erdem Özdemir, Serkan Sevinç, Serkan Karagöz, Işıl Cavga Bölükbaşı, A. Devrim Dinçer üstleniyor.

Macbeth, yılsonuna kadar 29 Kasım-20 Aralık tarihlerinde sahnelenecek. Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

Yazarlar