Gündem Mersin ve Adana hava durumu! Meteoroloji'den Mersin ve Adana için sağanak yağış uyarısı...

Mersin ve Adana hava durumu! Meteoroloji'den Mersin ve Adana için sağanak yağış uyarısı...

29.03.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt geneli için uyarılarına devam ediyor. Mersin ve Adana hava durumu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte Mersin ve Adana için Meteroloji tarafından yapılan hava durumu uyarısı...

Mersin ve Adana hava durumu Meteorolojiden Mersin ve Adana için sağanak yağış uyarısı...

Mersin ve Adana hava durumu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi. Gök gürültülü sağanak yağış için Mersin ve Adana halkı uyarıldı. İşte Mersin ve Adana hava durumu...

Haberin Devamı

Mersin Çevrelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz’de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece ve yarın (Perşembe) Mersin il merkezinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), kuzey ve iç kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-90 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Adana Çevrelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz’de başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece ve yarın (Perşembe) Adana il merkezinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), kuzey ve iç kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-90 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yurdumuzun Bu Akşam Saatlerinden İtibaren Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemin Etkisine Gireceği Tahmin Ediliyor

Bu akşam saatlerinde Akdeniz bölgesinde başlayacak yağışların; yarın (29 Mart 2018 Perşembe) Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kocaeli, Denizli ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Mersin ve Adana’da çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışlı sistemin 30 Mart Cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; yarın (Perşembe) Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli (40-60 km/saat) Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Yarın kuvvetli güney yönlü rüzgarla birlikte Suriye üzerinden gelecek toz taşınımının Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güney kesimlerinde etkili olacağı beklenmektedir. Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı sistemle birlikte yarın yurdun iç ve batı, Cuma günü ise doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ancak Cuma günü batı bölgelerden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde tekrar artacağı tahmin ediliyor.