15.05.2019 13:13 | Son Güncelleme:

Meryem Uzerli kimdir? Meryem Uzerli kaç yaşında?

12 Ağustos 1983'de Almanya'da doğan Meryem Uzerli, Türk oyuncu. Başarılı oyunculuğuyla çok sevilen Meryem Uzerli'nin iki ağabeyi ve bir ablası var. Muhteşem Yüzyıl dizisiyle büyük çıkış yapan Meryem Uzerli hakkında merak edilen bilgiler haberimizde...

12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultana paralel olacak kadar gelişmiştir.

2011-2013: Muhteşem Yüzyıl

Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin-'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır. Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.


2016: Annemin Yarası ve Gecenin Kraliçesi

Uzerli, 2015 yılının yaz aylarında çekimlerine başlandığı Annemin Yarası adlı sinema filminde Ozan Güven, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin Erdoğan ile başrolü paylaşmıştır. Film, Türkiye'de 11 Mart 2016'da sinemalarda gösterime girmiştir.

2016 yılında, 03 Prodüksiyon'un yapımcılığını üstelendiği, Taylan Biraderler'in yönetmenliğini yaptığı Gecenin Kraliçesi adlı Türk tv dizinde Selin karakterini üstlenen olan oyuncu Murat Yıldırım ile başrolü paylaşmıştır.

Özel Hayatı

10 Şubat 2014'te Lara isimli kızı dünyaya geldi.

Filmografi

 Almanya    2008    Inga Lindström    Britta    Yardımcı oyuncu    
 Almanya    2009    Das total verrücktes Wochenende        Yardımcı oyuncu    
 Almanya    2009    The Line    Anna    
 Almanya    2009    Sterne über dem Eis    Öğrenci
 Almanya    2010    Journey of No Return    Hostes
 Almanya    2010    Ein Fall für zwei    Ankel    
 Türkiye    2011-2013    Muhteşem Yüzyıl    Hürrem Sultan    
 Türkiye    2016    Gecenin Kraliçesi   Selin
 Türkiye    2016    Annemin Yarası    Marija    
 Türkiye    2016-2017    Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz    Suzi
 Türkiye    2017    Cingöz Recai        
 Türkiye    2017    Öteki Taraf        


Ödülleri

2010    47. Altın Portakal Film Festivali    Jüri Özel Ödülü    Journey of No Return
2011    24. Uluslararası Tüketici Zirvesi Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu    Muhteşem Yüzyıl
2011    Gümüş At Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2011    2. AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları    En İyi Kadın Oyuncu
2011    38. Altın Kelebek Ödülleri    Televizyon Yıldızları Özel Ödülü
2011    2011 Tv Oscarları    En İyi Kadın Oyuncu
2012    İstanbul Kültür Üniversitesi    Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu
2012    39. Altın Kelebek Ödülleri    Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu
2012    Galatasaray Üniversitesi    En İyi Sinema-Dizi Kadın Oyuncusu
2012    İstanbul Aydın Üniversitesi 8.İletişim Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2012    İstanbul Yıldız Üniversitesi    En İyi Kadın Oyuncu
2012    Magazinci.com Onur Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2012    Magazin Gazeteciler Derneği    En İyi Kadın Oyuncu
2012    Radikal Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2012    Andy-Ar Ödülleri    Yılın Enler Kadın Oyuncusu
2012    Esenler Halkı 2012 En Başarılı İsimleri    Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
2012    GQ(grikü) Dergisi Yılın Erkekleri Özel Ödülü    Yılın Kadını    
2013    11.Yılın Yıldızları Ödül Töreni    2012 Yılında En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu    Muhteşem Yüzyıl
2013    20. İtü Emös Başarı Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2013    2. Kristal Fare Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2013    4. AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları    Dönem Dizisi En İyi Kadın Oyuncusu
2013    4. Antalya Televizyon Ödülleri    Dram Dizisi En İyi Kadın Oyuncu
2013    1. En LAÜ Ödülleri    En İyi Kadın Oyuncu
2016    BIAF-Beirut İnternational Awards Festival    En İyi Kadın Oyuncu    Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0