Amasya Merzifon'da Kanser Semineri

Merzifon'da Kanser Semineri

22.02.2018 - 18:32 | Son Güncellenme:

.

Merzifonda Kanser Semineri

AMASYA (AA)- Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde, hastane personeline yönelik kanser bilgilendirme semineri düzenlendi.

Haberin Devamı

Hastane konferans salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara “meme ve rahim ağzı kanseri, kanser ve korunma yolları " konularında eğitim verildi.

Hastane Başhekimi Selçuk Sezikli, yaptığı açıklamada, kanserin, son yıllarda dünyada ve Türkiye'de artış gösteren önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

Kanserle mücadelede erken teşhisin önem taşıdığına işaret eden Sezikli, dünyada hala insan ölümlerine en sık neden olan hastalıkların başında kanserin geldiğini söyledi.

Kansere karşı farkındalık oluşturmak için çalışmalarının devam edeceğini aktaran Sezikli, "Çağımızın en önemli sorunu olan kanserde erken teşhis için eğitim faaliyetleri hayati önem taşıyor. Biz de bu doğrultuda hastanemizde bilgilendirme semineri düzenledik.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sezikli, hastanede "Kanser ve korunma yolları ile kanserde farkındalık" konulu stant açarak, vatandaşlara broşür dağıtımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.